MX World

19/03/2012 09:04 - geplaatst door Marcel Dirks

Groot deel van de MX GP rijders bijeen in Heerde voor de derde wedstrijd in het Open Nederlands Kampioenschap. Het Finse ICE1RACING was afgezakt met de rijders Santtu Tiainen en Niko Koskela, beide rijders kwamen hun snelheid met de andere GP rijders meten. Thor it voor meer info.


Koskela vervangt de Australische Dean Ferris bij de eerste GP te Valkenswaard. En kon zich vlot plaatsten in de training en werd hij 18e in de eerste manche en 14e in de tweede manche. Tiainen kon het niet afmaken vanwege een blessure in de eerste ronde. Het GP seizoen begint 09 april uit Valkenswaard, voor het seizoen echt van start gaat zal het team de wedstrijd in Mill op 25 maart meepikken in de voorbereiding.

Niko Koskela "Het is geweldig om een kans als deze te krijgen en dit om te beginnen bij de GP opener. Ik zal proberen mijn best te doen en twee goede races te rijden. En het zou natuurlijk perfect zijn om ook een paar GP punten voor het team en mezelf te verzamelen. "

De andere GP rijder voor ICE1RACING team, Santtu Tiainen maakte zijn eerste manche niet af vanwege een blessure en nam niet deel aan de tweede manche.

"Santtu ik kwam naast de baan en raakte een stam van een boom. De stomp brak in stukken en Santtu werd opgenomen in het ziekenhuis. De pijn is vooral in de lies, en vermoed word, dat het een gescheurde dijbeenspier is, morgen gaan we hopelijk meer weten als we echo's hebben laten maken ", beschreef team manager Kari Tiainen na de eerste manche. Bron: ICEONE racing