MX World

18/03/2012 19:47 - geplaatst door Marcel Dirks

Heerde werd aangekondigd als één der zwaarste banen van het Open Nederlands Kampioenschap en dit is vandaag ook duidelijk geworden. Het was koud en de regenbuien maakten het er niet beter op voor de rijders.
Thor it voor meer info en uitslagen


Wie anders dan Herlings in de tijdstraining met een bonus van ruim 2,5 seconden op Jeremy Van Horebeek, Glenn Coldenhof, Joël Roelants en Jake Nicholls. In de eerste reeks was een kapotte bril de oorzaak dat Herlings niet echt kon weglopen van 2 goed rijdende landgenoten. Joël Roelants en Jeremy van Horebeek speelden haasje over en kwamen naar het eind van de wedstrijd nog hard opzetten. Charlier voor het eerst van de partij dit jaar in het ONK kon als vierde finishen, nadat hij een mindere start kon omzetten in een knap resultaat. Mike Kras reed een zeer sterke race en werd knap 5e.
Jens Poppe reed lange tijd op een 11e plaats rond maar kwam jammer genoeg ten val toen hij een andere gevallen rijder niet meer kon ontwijken. Na het nodige op onthoud en een pitstop voor andere bril wist Jens beslag te leggen op plaats 22. Pechvogel in de openingsmanche was ongetwijfeld Brent Vandoninck, die in start hard ten val kwam, en met grote achterstand kon hervatten. De herneming werd wederom een echte demonstratie van The Bullet tot de 6e man zette hij op één ronde. Nu was het Roelants die als tweede wist binnen te komen voor een sterk presterende Glenn Coldenhoff en ploegmaatje Jake Nicholls op een vijfde plaats vonden we Jeremy van Horebeek terug. Nu was het Jens Poppe die de meeste indruk wist te maken. Poppe kwam bij de start pas als 39e uit de eerste bocht. Hij vocht zich op de KTM helemaal terug naar voor en werd zeer knap 11e. Via deze weg willen we toch onze dank betuigen voor medewerking die alle Belgische rijders hebben getoond aan onze oproep. Om een rouwbandje aan te doen tijdens het rijden dit weekend!
Bobryshev met enkelbreuk niet te stoppen!!! Toch meer spankracht in de MX1 met de komst van de Kawasaki tandem Paulin en Boog. Maar ook Barragan was er in Heerde bij, al kon die geen goede indruk nalaten. Evegeny Bobryshev, wist zijn Honda als snelste te kwalificeren voor Keeno en Marc De Reuver. De start van de eerste reeks werd ontsierd door een crash in de start met als belangrijkste slachtoffers De Dycker, De Reuver en Jurgen van Nooten. Iets later werd de rode vlag getrokken omdat er iets verder terug een valpartij was waarbij de rijder wel erg lang bleef liggen.
Na de herstart was het Goncalves voor Bobryshev en een sterke Kevin Strijbos die de snelstarters waren. Bobryshev kon al vrij snel teamgenoot Rui voorbij en ook even later moest de Honda rijder Kevin strijbos op HM KTM voorlaten. Toen Bobby en klein foutje maakte nam Strijbos gezwind over en behield deze plaats dan ook lang, maar een aandringende Bobryshev wist toch nog als eerste te finishen voor Strijbos en Goncalves. Ook de tweede reeks verliep niet zoals gewenst en nu was Bobryshev het grootste slachtoffer, maar ook Klein Kromhof en Strijbos waren in deze val betrokken. Boog nam de bende op sleeptouw maar ging iets later ook in de fout. Keeno nam nu het commando over voor Rui, uit de achterhoede raasde Strijbos door het pak en in een mum van tijd zat hij bij de kop van de wedstrijd. Het weer was toen wederom slecht en de regen speelde parten bij vele rijders. Paulin kon in de slotronde nog voorbij een goed rijdende Goncalves en werd hierdoor eindoverwinnaar voor Rui met gelijke punten en Kevin Strijbos op drie. In de tussenstand heeft Bobryshev nog slechts 11 punten voor op Ken De Dycker
MX2 1. Herlings, 2. Van Horebeek, 3. Roelants, 4. Charlier, 5. Kras, 6. Coldenhoff, 7. Eggens, 8. Bastemeijer, 9. De Waal, 10. Heibye 1. Herlings, 2. Roelants, 3. Coldenhoff, 4. Nicholls, 5. Van Horebeek, 6. Heibye, 7. Van Berkel, 8. Van Wezel, 9. Febvre, 10. De Waal Tussenstand ONK MX2 2012:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 140
2 Joel Roelants B Kawasaki 127
3 Glenn Coldenhoff NL KTM 107
4 Jeremy Vanhorebeek B KTM 104
5 Jake Nicholls GB KTM 94
MX1 1. Bobryshev, 2. Strijbos, 3. Goncalves, 4. Paulin, 5. Brakke, 6. Klein Kromhof, 7. Schiffer, 8. Verhoeven,9. Saris, 10. Boog 1. De Dycker, 2. Paulin, 3. Goncalves, 4. De Reuver, 5. Strijbos, 6. Schiffer, 7. Brakke, 8. Van Daele, 9. Verhoeven, 10. Oldekamp Tussenstand ONK MX1 2012:
1 Evgeny Bobryshev Rus Honda 122
2 Rui Goncalves Por Honda 112
3 Ken de Dycker B Honda 111
4 Herjan Brakke NL Yamaha 86
5 Kevin Strijbos B KTM 83