MX World

15/12/2011 06:45 - geplaatst door Marcel Dirks

Vrijdag aanstaande vind de openingsreceptie van DVS Racingworks plaats. Deze gloednieuwe zaak is gelegen in de Zandstraat 1 te 3940 Hechtel-Eksel. Dirk Vansummeren is de trotse eigenaar en hoopt jullie te verwelkomen vanaf 20 uur voor een hapje en een drankje. 
Dirk is geen onbekende in de motorcrosswereld....

Thor it voor meer

Als jong manneke had Dirk het geluk dat de toenmalige KTM importeur BOVEL (Boonen-Vanvelthoven) tegenover zijn ouders gevestigd waren. Hierdoor was Dirk als buurman van Johan Boonen meteen verkocht aan de motocross, hij begon ook bij BOVEL te sleutelen en zo leerde hij het vak. Toen Johan begon te rijden kon Dirk meteen als monteur aan de bak en Dirk groeide erin mee tot op een hoog niveau toen hij bij KTM factory monteur werd. Ook werkte hij voor het factory team van Jacky Martens, dat was met Husqvarna.

Na enkele jaren ertussenuit te zijn geweest begon Dirk (nog niet zo heel lang geleden) met het Go Fast Mx Team. Eerst met Houben en Illegems en later kwam daar Gunther Ghysels bij waar hij meteen ook samen met Paul Boeckaerts een Belgische titel mee mocht vieren. 
De laatste jaren werden ingevuld met het begeleiden van buitenlandse jongeren, vooral uit Zuid Afrika. Absoluut hoogtepunt van de laatste jaren kwam afgelopen seizoen met de Nederlander Brian Bogers, Brian nam in Matterley Basin deel aan het EK 125. Hij pakte daar twee keer de holeshot en werd tweede op een door DVS geprepareerde 125cc KTM.
DVS Racingworks zal alle producten van DT1 verkopen, ProGrip, Haes Racing, Doma, VHM, LS Carbon en nog veel meer gaan verkopen.

Er bestaat voor rijders die in de buurt komen trainen de mogelijkheid om te blijven overnachten, zij kunnen tevens in de werkplaats aan hun eigen motor sleutelen om in perfecte omstandigheden opnieuw aan de slag te kunnen.

Iedereen welkom aanstaande vrijdag vanaf 20 uur.

Wegbeschrijving: Zandstraat 1 te 3940 Hechtel-Eksel: Het is op een 400 meter van de autokeuring in Hechtel, voor de mensen komende vanuit richting Hasselt 300 meter na de keuring aan het kruispuntje 100m links de straat in aan de rechterkant , voor de mensen komende uit richting lommel is dit 300 m voor de keuring rechts de straat in 100 m verder aan de rechtse kant .