MX World

06/12/2011 22:38 - geplaatst door Marcel Dirks

Jurgen Wybo is iemand die overal zijn mannetje staat, op de MCLB-circuits, bij de "Grote Bond", in de Sx'en... Jurgen zit zoals gekend alweer enkele weken op de motor en de nieuwe Viaene-Kawasaki 450 zit hem als gegoten dus vond de West Vlaming de tijd rijp om aanstaand weekend in Venray mee te doen. Tijd voor een gesprek over 2011, 2011, Sx in Nederland en Gp's...

Thor it

Je kende een mooi seizoen in 2011 dat eigenlijk door die duimblessure in mineur eindigde, vertel ons eens wat er is gebeurd?
Jurgen Wybo: Ja ik kende een redelijk goed eerste seizoen op de 450, zeker nr het einde toe. Tot ik in Pierreux met de eerste reeks tegen Concalves zn motor sprong toen die gevallen was na een helling tijdens de 1ste ronde. Daarbij bleseerde ik mijn duim al. Een week later stootte ik opnieuw die zelfde duim tijdens werken aan ons huis en toen bleek dus dat de pees om hem te kunnen strekken zo goed als af was. Dus moest dat gehecht worden en was ik een 5 tal weken buiten strijd.

Je reed tal van podiumplaatsen bij mekaar in de MCLB maar Steve Seronval blijft de zegekoning, hoe ga je het volgend seizoen aanpakken om Steve te verslaan?
Jurgen Wybo: Ja idd Steve bleef echt de zegekoning dit jaar, het is ongeloofelijk hoe hij ieder weekend weer zo constant voor de dag kan komen. Hoe ik het ga aanpakken? Hmm mss iets meer fysiek trainen en proberen om nog wat sneller te rijden he. Ik heb er nu ook al een jaar met de 450 op zitten en de foutjes die ik dit jaar nog maakte zou ik volgend jaar niet meer mogen maken.

Ook in de Belgisch Kampioenschap inters BMB reed je twee mooie wedstrijden waarbij we zeker die vijfde plaats in de eindstand in Orp Le Grand onthouden. Geen spijt dat je nooit echt door kon breken in de Gp’s? Wat ging er mis?
Jurgen Wybo: Bwa ja spijt is er altijd wel een beetje, maar je hebt je tijd gehad om je daar te tonen en als dat dan niet lukt is het wel jammer ja. Maar het moet gewoon zijn dat ik net dat tikkeltje te kort kwam he. Had ik wat meer karakter gehad en moest ik meer getraind hebben dan had er mss nog wel meer in gezeten, maar dat weet je nooit zeker. En al bij al heb ik het zo slecht niet gehad denk ik de laatste jaren als je ziet hoe het er nu aan toe gaat in de gp's.

In 2011 kwam je in actie op een Kawasaki van Lionel Viaene, wat wordt het in 2012? Waarom?
Jurgen Wybo: 2012 wordt helemaal hetzelfde, ik ga terug op de Kawasaki 450 uit komen voor Lionel Viaene. En ja waarom is heel simpel: Omdat ik heel tevreden ben over de samenwerking met Lionel en omdat de vernieuwde 450 van Kawasaki echt zalig is om mee te rijden.

Zondag aanstaande staat de Sx in Venray op je programma? Wat vind je van de Sx’en in Nederland en waarom kan dat in België niet?
Jurgen Wybo: Ik vind het echt schitterend hoe ze de sx'en in Nederland al jaren aan een stuk aanpakken. Het zijn niet altijd de grootste en spectaculairste parcours, maar er zijn wel altijd spannende reeksen en mooie deelnemerslijsten. Daardoor hebben ze altijd veel toeschouwers en is er goeie ambiance.
Venray springt er natuurlijk extra uit nu, een enorm hallencomplex waar Freddy een pracht van een parcour ontworpen heeft en daarbij nog allerhande nevenevenementen gaan plaats vinden. Het beloofd een leuk weekend te worden waar ik al enorm naar uitkijk. 


Waar hoop je te eindigen komend weekend?
Jurgen Wybo: Ik heb er niet echt een gedacht van waar ik ga eindigen, het is mijn 1ste sx dit jaar en ik ben nog maar net terug aan het rijden door die duim blessure. We zullen wel zien wat het brengt, zolang ik mij maar amuseer en heelhuids naar huis toe kan :).

Thanks voor het interview en graag zou ik nog al mijn sponsors willen bedanken voor de steun dit jaar en volgend jaar.

We wensen je alvast veel succes komend weekend!