MX World

05/12/2011 10:01 - geplaatst door Marcel Dirks

We waren gisteren te gast in Venray op uitnodiging van de organisatie om een eerste blik te werpen op het circuit. Wat Freddy Verherstraeten en zijn team hier heeft weten neer te leggen is ronduit een pareltje van een baan... Thor it voor meer info.

De mensen achter het Dutch SX Championship laten niks aan het toeval over, om iedereen te mobiliseren, want  wat we komend weekend zullen zien is echt top voor de lage landen. Op de persdag gisteren waren een vijftal rijders uitgekozen, om de aanwezige pers en fotografen toe te laten, om dit groots Event nog eens extra in de kijker te zetten.

De enorme hal die hier is weggezet is echt af, en leent zich tot erg grote evenementen. Iedereen was het er dan ook over eens dit is de ideale plek om een Supercross te organiseren. Niet zo veraf van België en Duitsland, ruime parking, mogelijkheid tot uitbreiding van het circuit.... Kortom dit is de ideale plaats om komend weekend af te komen en een grandioos weekend Supercross te zien van een erg hoog niveau!

Ook op vlak van veiligheid naar de rijders toe, hebben organisatie en Freddy Verherstraeten, er alles aan gedaan om de track zo veilig mogelijk te bouwen. Nadat alle aanwezige piloten een vrije testsessie hadden kunnen afwerken, werd er overleg gepleegd over de track en of er dingen moesten worden aangepast. Na deze kleine aanpassingen konden ze weer de baan op om de aan den lijve te ondervinden of het nu beter was, en alles was meer dan ok. Alle rijders waren laaiend enthousiast over deze SX track, ook al is ze vrij technisch maar zeker niet gevaarlijk!

Kevin Strijbos die voor de eerste keer gespot kon worden op de HM Plant KTM.  Wil dit weekend dolgraag rijden en zou er dan ook met het team over spreken om de start te mogen nemen. Dat Kevin zeker zijn vel duur zal verkopen liet hij zien tijdens zijn oefensessie want hij ging erg hard over deze omloop.  Verder kunnen we ook melden dat Jurgen Wybo onze Belgische eer mee hoog zal proberen te houden dit weekeinde. Jurgen die zijn SX seizoen in rook zag opgaan door de opgelopen duimblessure, start dit weekend zijn SX campagne.

Op dinsdagvoormiddag is er een vrije training voor alle inters voorzien. Wie dus morgen Wybo, Govaert, Kras, Brunell, Terreblanche, Kouwenberg,...., aan het werk wil zien weet waar naartoe. En als dit niet genoeg is om overtuigd te zijn dan is de komst op morgenvroeg van Marc De Reuver misschien wel de reden om er bij te zijn!

Reden te meer om massaal af te zakken naar de finale van het Dutch SX Chamionship dit weekend lijkt ons. Naast de supercross is er een groots Kermisplein waar iedere bezoeker gratis bonnen voor ontvangt, en is er een motorbeurs. waarbij alle importeurs op aanwezig zijn.

Dit is het adres waar je ons dit weekend kan vinden;
Evenementenhal Venray
Wattstraat 2, 5807 GB Venray