MX World

04/12/2011 09:57 - geplaatst door Marcel Dirks

Deze keer is MCLB piloot Jens Van Meer aan de beurt . Jens heeft er dit jaar een geslaagd seizoen op zitten dus laten we hem even aan het woord.

"Thor' it

Mxworld : Jens je hebt een super seizoen achter de rug bij de junioren mx2 in MCLB met als kers op de taart de Belgische titel bij MCLB en FAM . Wat vond je zelf van het seizoen ? Jens : Ik vond het een zeer goed seizoen.Het seizoen begon wel met veel mechanische pech. Na enkele crossen ben ik dan naar het MBK team gegaan. sindsdien ging het allemaal zeer goed.
Mx world : Op het einde van het seizoen maakte je de overstap van de tweetakt naar de viertakt . Was dit een grote aanpassing voor jou ? Jens : Ja, dit was voor mij een zeer grote aanpassing met het schakelen en vooral van de koppeling kunnen afblijven. Trainer David Cools heeft me hier goed bij geholpen en zo kwam het tot een prachtig resultaat in Sinaai.
Mx world : In Sinaai zette je twee schitterende reeksen neer bij de nationalen. Op diezelfde wedstrijd werd je ook nog eens tweede in de superfinale achter Steve Seronval! Wat ging er door je heen op dat moment? Jens : Ja, dat was een enorm goed gevoel omdat mijn eerste cross bij de nationalen volledig tegensloeg. In Sinaai was het wel terug een super goede opsteker. Vooral de superfinale was zalig om mee te doen, de tweede plaats had ik totaal niet verwacht !
Mx world : Naast het parcours werd er gezegd dat je in 2012 naast MCLB ook de bk 's gaat rijden bij BMB . Klopt dit en zo ja in welke klasse ga je ginder van start en wat zijn de doelstellingen ? Jens : Ik ga inderdaad volgend jaar ook de BK’s meerijden in BMB. Ik kom er aan start bij de juniors mx1/3. De doelstellingen zijn om te proberen in de top 5 mee te draaien.
Mx world : Wat vind jij ervan dat de superfinale geschrapt wordt volgend seizoen ? Jens : Het is zeer spijtig dat superfinale wordt geschrapt volgend seizoen. Vroeger keek ik er altijd zeer graag naar. Hieraan mee doen was ook fantastisch op het einde van het seizoen. Ik keek er echt naar uit om volgend jaar de superfinales te rijden .
Mx world : Hoe kom je de lange winter zonder mx door? Ben je blij dat er zoiets bestaat als de winterstop om de batterijen eens op te laden? Jens : In het begin vooral verveling en niets doen. Het is natuurlijk ook wel goed om even niets te doen want tegen het einde van het seizoen was ik ook wel op. Na een tijd beginnen trainen met David Cools om zo fit te zijn tegen het seizoen begint.
Mx world : Jens wil ook nog zijn sponsors bedanken :
Johan Bollen en Jan Minten van MB-tuning , Jan Klaus (juridisch adviesbureau) , David Cools , Seva , DT1 filters (Willems) , Panolin ,The new England Shutter company , uitlaten van Hasselt en Gielen reclame . 
Natuurlijk wil Jens ook zijn ouders , vriendin , broer en al zijn supporters bedanken voor de steun en het vertrouwen in 2011.