MX World

30/11/2011 12:06 - geplaatst door Marcel Dirks

Deze week zetten we iemand in de kijker die elke week op de VLM het beste van zichzelf geeft achter de microfoon, we namen contact op met Frank Janssen, de man uit Arendonk en we vroegen hem hoe hij in de motorcross gerold is, wat zijn hoogtepunten tot nu toe waren, over het filmpje die dit jaar opdook van het klein jongentje die hem immiteerde, wat zijn drijfveer is, hoe hij de toekomst van de motorcross ziet en welke wedstrijd van de profs hij graag eens zou van commentaar voorzien mocht hij hier de kans toe krijgen.
Thor it voor het gesprek met de VLM-speaker

Frank Janssen: Toen ik ongeveer een jaar of 12 was ben ik eigenlijk in het motorcrosscircuit gerold door een buurman, ex-zijspanrijder Remi Vanlommel. Vaak was ik bij hem thuis en stond versteld van het geluid en vond een zijspan de max, ik ben dan eens meegeweest naar een wedstrijd en het virus sloeg meteen toe, ben er sindsdien niet meer weggeraakt. Het omroepen is gekomen doordat ik fan was van een vrouwelijke pilote en haar pa was destijds voorzitter van de bjmf, zeg maar de voorloper van de jms en vjmo. Op een dag was de pa ziek en ze vroegen of ik zin had de micro ter hand te nemen, zin wel, maar toch met knikkende knieën. Niet veel later was ik hulpspeaker bij BLM en buiten enkele jaren van bezinning ben ik eigenlijk altijd wel speaker geweest.
De hoogtepunten zijn toch telkens de IMBA en FAM-wedstrijden geweest, dit jaar was er het eerste UMC-kampioenschap en ook dat was verre van slecht, er ligt dus nog veel moois in het verschiet. De jaarlijkse kampioenenviering is toch ieder jaar het hoogtepunt voor een speaker.
Ryan Mariman is een vriendje van op de cross en die is een grote fan van speaker Franksken, zoals iedereen me kent op de vlm, toen ik te horen kreeg dat hij eens graag langs men zijde zou staan was dat uiteraard geen probleem, maar wekelijks imiteerde hij me nadat hij even bij me had gestaan en Ryan zijn mama heeft stiekem alles gefilmd zodat iedereen ervan kan meegenieten. (klik hier voor het filmpje) Ryan ambieert eigenlijk zelf een carriere als crosser, hij is pas begonnen met rijden en zal eerstdaags zijn eerste vergunning gaan nemen, hij kan na zijn carriere mijn taken overnemen maar ben zelf nog niet uitgekeken op mijn taak als speaker.
Ik denk dat niet aflatende duels toch mooi aan mekaar kunnen gepraat worden en probeer er dan telkens ook iets boeiends van te maken en met mijn goede positie (boven op de jurybus) heb ik aan 1 blik genoeg om te weten dat ik de supporters op de toppen van hun tenen kan laten staan en uiteraard geniet ik wanneer ik de supporters van de ene naar de andere kant van het circuit kan doen laten rennen.
Tja de toekomst ziet er alles behalve rooskleurig uit maar uiteraard laten de federaties zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Hopelijk kunnen we de boot nog een hele tijd afhouden en als de nood te hoog word zullen de federaties moeten gaan samenwerken om toch maar wedstrijden te kunnen blijven behouden want vergeet niet, motorcrossers hebben toch een grote achterban hoor.
Ik ben bij VLM op zijn plaats, ken er iedereen en iedereen kent "speaker Franksken", dus waarom veranderen of beginnen dagdromen? Laat ons zeggen de klassieker op de Keiheuvel lijkt me wel mooi om eens van te mogen proeven als gast-commentator.
Intussen ga ik bij VLM mijn 15de seizoen in ( niet achtereenvolgens) en hoop hiermee nog lang te mogen doorgaan want buiten mijn dagtaak als leverancier chauffeur zit ik dagelijks heel wat uren op de pc om iedereen van antwoorden te voorzien, ben zowat de vlm-spreekbuis geworden en ook hier kruipt tijd in, maak dan wekelijks nog een zijspanverslag op smxpics van de vlm-crossen en je merkt dat buiten cross er over weinig anders gepraat word ten huize van. Gelukkig heb ik een vrouwke die ook crossminnend is en wekelijks meegaat en me tenvolle helpt en steunt. Ze is zelfs vlaggevrouw geweest bij VLM maar een risicovolle rugoperatie heeft haar doen besluiten om toch maar wat verder van het circuit te blijven, ze zoekt een postje bij VLM aan de startbaar, als het bestuur dit leest kunnen ze misschien eens afstappen van "das geen vrouwenwerk". Hoe meer helpers, hoe beter! 
By the way, ik zal omroepen op zaterdag tijdens de eindejaarscross in Lille.
Bij deze dank ik jullie dat ik de erkenning krijg die ik verdien Greets speaker franksken