MX World

24/11/2011 17:54 - geplaatst door Marcel Dirks

Bij deze een verslag over het herstel en revalidatie training van Stefan Hage. Lees vooral verder want er is groot nieuws te melden over de vooruitgang en de toekomst van de sympathieke Zeeuw! Wij worden persoonlijk op de hoogte gehouden door de familie Hage over de vorderingen die Stefan maakt.
Thor it voor meer info.


We schrijven 14 November: Update “Het gaat steeds beter met de blessure die ik 23 oktober opliep, bij een op zich onschuldige val tijdens de Redbull extreme in Veldhoven. (KTM dag) Tijdens de valpartij ging ik over het stuur, kwam terecht op mijn hoofd en borst en mijn benen sloegen daardoor terug over naar voor. Ik knikte in feite naar de verkeerde kant door. Aangezien ik geen turn lessen volg en ook niet echt acrobatisch ben liep ik door deze beweging een beschadiging aan mijn zenuwen/ruggenmerg op, dit veroorzaakte de verlammingsverschijnselen. Doordat de Leatt Brace, die ik altijd draag mijn nek perfect beschermd heeft bleef mijn nek gelukkig ongedeerd. Ik ben over gebracht naar het ziekenhuis in Eindhoven, op dat moment voelde ik nog niks, mijn onderlichaam tot mijn navel was uitgeschakeld. Gelukkig kreeg ik in de eerste nacht wat gevoel in mijn grote teen, zowel links als rechts en vanaf toen had ik zelf al weer wat vertrouwen dat het goed moest komen.
Iedere dag maakte ik vorderingen en na een paar dagen kon ik ook weer zelf plassen, wat eerst ook niet lukte. Nu zijn we 3 weken verder, en ben ik sinds ander halve week weer thuis. Er zijn inmiddels een hele reeks onderzoeken gedaan en scans gemaakt die volgens de artsen uitwijzen dat er geen breuken of zwellingen in de wervelkolom zitten. Ondertussen ben ik al volop begonnen met revalideren, iedere dag heb ik revalidatie training, en dit werpt zijn vruchten duidelijk af! Ik kan op mijn benen staan, pasjes maken, en sinds 2 dagen krijg ik mijn benen weer rond op de hometrainer. Deze bewegingen zijn zwaar en redelijk vermoeiend en daarbij heb ik moeite met de coördinatie, maar het is erg positief dat het zo snel gaat! De snelheid waarmee ik vooruitgang boek verbaast ook de specialisten en de therapeuten van het revalidatie centrum, ik ben iedere keer al weer een stap verder dan waar we voor gingen.
Er zal waarschijnlijk ook nog wel een periode komen waarin het allemaal wat minder snel gaat, maar de basis is hard terug aan het komen. Vanaf vandaag start ik mijn nieuwe programma, hierbij zitten fitness en zwemmen. Zo houd ik mijn spierkracht en conditie zo goed mogelijk op peil tijdens de revalidatie en blijf ik ook nu zo fit mogelijk.” Vandaag 24 November: Groot Nieuws!!! Kunnen wij groot nieuws brengen op beide fronten, er is bij Stefan op enkele dagen tijd zoveel vooruitgang geboekt dat hij sinds enkele dagen al bijna alles zelfstandig kan doen. Ook fietst hij aan een vrij hoog tempo om en bij de 20 km per keer zonder verpozen. Hij heeft ook geen last meer van de spasmen die hem veel parten speelden! Het team van artsen in het revalidatiecentrum in Goes en Dokter Alex Demurie uit het AZ Eeklo die Stefan dagelijks begeleiden staan versteld over de opgedane vooruitgang. Verder groot nieuws is dat Stefan erg veel kans maakt om opgenomen te worden door de KTM familie om deel uit te maken van het Support Factory team. Dit houdt in dat Stefan Hage aan alle wedstrijden van het Wereldkampioenshap Enduro zal deelnemen, en ook alle trainingen en stages met het officiële KTM Factory Team zal meedoen. Via deze weg bedankt Stefan en ouders dan ook de vele mensen die hen blijven steunen om een droom tot uiting te laten komen! Toch een extra bedanking naar Marije van Ettekoven, Manager, Communications & Events bij KTM Nederland die de eerste uren niet van Stefans zijde is geweken.