MX World

14/11/2011 09:26 - geplaatst door Marcel Dirks

De 27ste editie van de 4 uurs cross in Eersel is ééns te meer uitgedraaid op een spannende wedstrijd. Grote overwinnaar werden de rijders uitkomend voor het Haes - BT Motorsport team in zowat elke categorie stonden ze op het hoogste trapje. Thor it voor meer info.


De start werd op gang getrokken door Ken De Dijcker voor Petar Petrov op de Suzuki. Van bij het begin legde Keeno er duchtig de pees op en wist zelfs uit te lopen op een sterk rijdende Petrov.  Tijdens de eerste wissel had team Haes een klein 21 seconden voor op het GJV-Galvin-KdeO team van Kees den omroeper. De Dijcker gaf de transponder door, ook bij Petrov ging het vlot om te wisselen en kwam Stuwey Reijnders de baan op gevlogen. Reijnders duidelijk in zijn sas op de mooi aangelegde baan want je merkte gewoon dat hij sneller was dan het op kop liggende team. Even voor de wissel was Stuwey in zijn opzet geslaagd om de leiding over te nemen. Patrick Roos werd de baan opgestuurd en bij het Haes team kwam Sven Breugelmans in actie, door enig oponthoud moest Roos gelijk in de achtervolging maar deed dit meer dan behoorlijk. Uit de achtergrond was het team van Eyken-Willems bailing equipment met o.a. Ceriel Klein Kromhof aan een opmars bezig.

Wie ook indruk maakte op de baan waren de rijders van het Van de Laar Racing team met startnummer 65 waren zij het 2t team. Dit team werd aangevoerd door de weder optredende Dennis Verbruggen. Je kon zien dat Dennis er duidelijk zin in had en dat hij van plan was om zich in de kijker te rijden.

Wanneer Stuwey Reijnders een 2de maal de baan opkomt gaat het grondig mis net voor start en finish. De koppeling laat het afweten tijdens een sprong en hierdoor maakt Stuwey een behoorlijke smak. Het was niet voorzien dat dit zo kort na de wissel zou gebeuren en zodoende was broer Joey nog niet in het gesloten park en verloor het team erg veel tijd op de leiders. Hierdoor lag de weg open voor het Haes team, toch was er ook hier nog even sprake van stress toen hun rijder met een lekke band de borg kwam afgereden.

Na vier uur wedstrijd werd het Haes-BT Motorsport 1 dan ook als winnaar afgevlagd. De Dijcker-Verhoeven-Breugelmans-Laurijsen mochten juichen en een gratis Freegun underwear gaan uitzoeken. Het team van Kees den omroeper werd toch nog knap tweede met Petrov-Joey en Stuwy Reijnders en Patrick Roos. Op een derde plek vonden we het team boomkwekerij van Eyken met Ceriel Klein Kromhof-Hans van Eyken-Wesley  en Thierry Pittens. erg knap was de prestatie van het Van de Laar team die werden erg knap vierde.