MX World

11/10/2011 19:05 - geplaatst door Marcel Dirks

Volgens de vicevoorzitter van de Russian Motorcycle Federatie Jevgeni Parshin, is er op 10 oktober 2011 tussen het Centrum technische sport "Semigorye" en Internationale promotor Youthstream een verdrag getekend over de organisatie van het Russisch Wereldkampioenschap op sneeuwscooters en motorcross. Thor it voor meer info


In de geschiedenis van de sneeuwscootersport is dit de eerste wedstrijd in Rusland op deze schaal!Alwaar het Motorcross Wereld Kampioenschap Sidecars afgelopen 10 jaar werd gehouden op het sportcomplex van "Yakhroma" in de regio Moskou. Youthstream en de RMF hebben naar verluid een verdrag gesloten om vanaf 2012 – 2015 het WK in te richten. De organisator voor dit Wereldkampioenschap en het Centrum voor Russische technische sport "Semigorye" hebben voor deze periode de volledige steun van de JSC "Commercial Bank Investment Trade Bank .

Het sportcomplex "Semigorye" heeft nu reeds een vaste motorcrossbaan, dit jaar werd er het Russische kampioenschap ATV gehouden. De baan heeft heel wat te bieden en daarom is er beslist om voor deze locatie te kiezen. Bij de ondertekening van de contracten waren verschillende vertegenwoordigers aanwezig. Voor Youthstream waren dit Justin Barslay (Engeland) en Daniele Rizzi (Italië) en een vertegenwoordiger van de International Motorcycle Federation FIM voor de oostelijke zone Salvis Freymanis uit Letland. Van Russische zijde waren er vertegenwoordigd de voorzitter van de raad van JSCB "Investtradebank" Vladimir Gudkov, Vice President Motorcycle Federatie van Rusland Jevgeni Parshin, en algemeen directeur van de technische Sport "Semigorye" Valery Kruglov alsook de voorzitter van de raad van sneeuwscooter Rusland Maxim Shevchenko. Nog voor de eigenlijke ondertekening werd er een plan van voorbereiding en aanleg met extra infrastructuur voorgelegd. Dit met het oog op een langere samenwerking, hiervoor is een extra commissie opgericht. De eerste wedstrijd voor het Wereld Kampioenschap in Rusland op sneeuwscooters is gepland voor 3 tot 4 maart 2012. Dit voor de Motocross World Championship MX1, MX2 en het Europees Kampioenschap EMX2 staat gepland op 21-22 juli 2012.