MX World

10/10/2011 17:33 - geplaatst door Marcel Dirks

LS Honda Racing is verheugd te kunnen meedelen dat Jonathan Barragan in 2012 voor het team zal uitkomen. De 26-jarige Barragan is de beste Spaanse motorcrosser ooit. Jonathan won tot nu toe zes MX1 GP’s en heeft drie Spaanse MX1 titels op zijn pamares. Hij eindigde dit seizoen achtste in het WK en stond twee keer op het podium. Naast Barragan zal Ken De Dycker (27) volgend jaar opnieuw voor LS Honda Racing rijden. Ken is zowel ex-Duits als ex-Brits MX1-kampioen en eindigde dit seizoen tweede in het BK, de Lubbekenaar heeft vijf MX1 GP overwinningen op zijn naam. Met De Dycker en Barragan presenteert het door Honda Europe gesteunde LS Honda Racing van Steven Lettani haar sterkste rijdersduo ooit!

De beproefde combinatie van het Belgische team en Honda begint aan haar vierde seizoen in de MX1-GP categorie. Door beide rijders op de best mogelijke manier te ondersteunen wil LS Honda Racing zich volgend jaar laten gelden met topprestaties in de Grote Prijzen en in de eindstand van de verschillende kampioenschappen. Jonathan Barragan bewees eerder al dat hij over de snelheid beschikt om voor de wereldtitel te strijden, terwijl ‘Keeno’ drie jaar geleden derde eindigde in het WK Motorcross. 
Na interne verschuivingen dit seizoen zal Steven Lettani opnieuw het teammanagement op zich nemen. LS Honda staat bekend als een familiaal team met een gepassioneerde, professionele staff en toegewijde partners. Twee jaar geleden forceerde het team haar internationale doorbraak met een derde plaats in de eindstand van het WK. In 2009 en 2010 werden daarnaast ook GP zeges gescoord. Dit seizoen slaagde het team er niet in om de hooggespannen verwachtingen waar te maken. Beide rijders, Ken De Dycker en Shaun Simpson, kenden een moeilijk jaar. Toch wist Simpson de hoog aan-geschreven open Belgische titel weg te kapen, de derde opeenvolgende belangrijke onderscheiding voor LS Honda na de Belgische titel met Clément Desalle in 2009 en de Italiaanse titel van Davide Guarneri vorig jaar. Barragan en De Dycker hebben het talent en de ervaring om hun plaats tussen de snelste motorcrossers ter wereld op te eisen. Gekoppeld aan de efficiënte Honda CRF450R zouden Jonathan en Ken wel eens voor verrassingen kunnen zorgen! 

Jonathan Barragan: “Als rijder ben je altijd maar zo goed als je laatste race. In 2010 had ik een zware dijbeenbreuk, dit seizoen was oké, maar het bracht niet wat ik wilde. Ik wil niet nostalgisch doen over 2008 en 2009 toen ik supersnel was. Eigenlijk is het net andersom: ik wil vooruit kijken en ik ben klaar om weer op te bouwen. Overstappen naar een jong en ambitieus team lijkt misschien wel een stap terug voor een fabrieksrijder, maar daar heb ik geen probleem mee. Het draait niet om mijn ego, het gaat om resultaten. Als kind keek ik enorm op naar Honda rijders zoals Jeremy McGrath en Stefan Everts, daarom is het ook zo cool om nu zelf op een rode motor te zitten! Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging in mijn carrière en LS Honda Racing past perfect in het plaatje. We hebben dezelfde doelen. Volgend seizoen wil ik mezelf bewijzen in de GP’s en ik wil mijn Spaanse MX1 titel verdedigen.”
 

Ken De Dycker: “Ik ben heel blij dat ik bij LS Honda Racing blijf, om verschillende redenen eigenlijk. Zoals iedereen weet viel het seizoen 2011 erg tegen voor mij: ik heb een flinke dosis pech gehad, raakte gekwetst en na de GP van Tsjechië stond ik zelfs enkele weken verplicht aan de kant met een nekblessure. Vanaf dat moment heb ik me helemaal geconcentreerd op 2012. De voorbije weken hebben we nieuwe onderdelen getest en ik wist sterk terug te komen tijdens de finale van de Lotto Trophy in Mont-Saint Guibert. Het was een fantastisch gevoel om weer te winnen, plezier te hebben op de motor en vooral om te weten dat ik opnieuw mijn beste niveau kan halen. Ik wil er absoluut voor gaan en dat geldt ook voor LS Honda Racing. We hebben veel van elkaar geleerd in 2011 en het is motiverend dat er nu wel de contuniïteit is die ik de voorbije seizoenen heb gemist door het veranderen van team.” 

Steven Lettani, teameigenaar en manager van LS Honda Racing: “Ik kijk er heel erg naar uit om volgend seizoen aan de start te staan met Ken De Dycker en Jonathan Barragan. We zijn overtuigd van Ken’s kwaliteiten, helaas heeft hij die veel te weinig kunnen tonen in het afgelopen seizoen. We gaan ons programma rond De Dycker aanpassen aan de hand van onze ervaring in 2011 zodat we het grote potentieel van deze grote kerel perfect kunnen benutten. Het is voor LS Honda Racing als team belangrijk om twee sterke rijders in te zitten; minimaal rijders voor de top-10 van het WK. Met Jonathan Barragan hebben we een rijder binnengehaald die zijn sporen op het hoogste niveau heeft verdiend. Ik weet tot wat Jonathan in staat is en ik weet hoe het team en onze CRF450R hem kunnen helpen om weer te schitteren. Jonathan is geen praatjesmaker, hij is een harde werker en gaf al vrij vroeg aan dat hij graag met LS Honda Racing in zee wilde gaan. Dat is dé perfecte instelling. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om de managers van beide rijders te bedanken voor hun constructieve houding tijdens de onderhandelingen. Tot slot ook een welgemeend dank u aan Honda en al onze trouwe sponsors voor hun loyale steun.” 

Roger Harvey: Honda Motor Europe Off-road Racing Manager: “We zijn heel tevreden dat we met LS Honda Racing kunnen verder werken als support team in het FIM MX1 Wereldkampioenschap. Ik ben ook persoonlijk blij dat Ken op Honda blijft, want met een beetje meer geluk kan hij opnieuw presteren zoals we dat van hem gewoon zijn; vooraan rijdend in de MX1 GP’s dus. Zals iedereen ben ik heel nieuwsgierig om Jonathan op een Honda te zien rijden. Het is duidelijk dat 2011 niet zijn jaar was. Toch geloof ik dat hij kan terugslaan en dat hij voor de resultaten kan zorgen die hij en LS Honda Racing in hun mars hebben. Jonathan is natuurlijk geen rookie meer, maar hij zou wel eens één van de verrassingen van het 2012 seizoen kunnen worden!”