MX World

28/08/2011 23:53 - geplaatst door Marcel Dirks

n het mooie Limburg, op een boogscheut van de Nederlandse grens ligt een stuk historisch erfgoed gewoon te verkommeren doordat een 10-tal tegenstanders er voor gezorgd hebben dat het terrein gesloten is en op sterven na dood omdat de motorcrosswereld - met uitzondering van een paar enkelingen - de schouders ophalen en de andere kant uit kijken. Dat de grootste motorcrosser aller tijden hier de stiel leerde interesseert hun niet, de buurt moest zich aan hun aanpassen toen ze er kwamen bouwen. Klik thor en lees meer.


k heb het natuurlijk over de Kiezelgroeve te Neeroeteren. Bij het lezen van die naam zullen de oudere crossers en crossliefhebbers een traan wegpinken en de jongeren de wenkbrouwen fronsen: wat is dat eigenlijk? Wel eens van gehoord maar ja... Wel, hier een paar foto's van wat daar ligt te liggen en waar de akties van "Red de Motorcross" over gaan: kunnen 10 man het plezier van duizenden boycotten en zo ja: laten die dat toe? Met dank aan Henri Noukes van MC Maasland voor de rondleiding.
-foto 1: de enige manier hoe je er nog binnen mag nu: te voet... de slagboom herinnert nog aan een glorierijk verleden!  Links en rechts langs de betonnen muur op de achtergrond is een wasstraat, plaats voor 20 motoren tegelijk!
-foto 2: de oude sponsoren zijn nog steeds in beeld, hoewel sommigen al ter ziele zijn...   -foto 3: Dit is wat nog overblijft van het circuit. De enige getuigen zijn de afzettingen... onder het onkruid liggen sprongen, tafels, kombochten, alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke crossnamiddag. Op de talluds is plaats voor massa's toeschouwers die een overzicht hebben over het gehele parcours. Via tunnels kan je op het middenplein komen zodat je nooit over het circuit moet lopen.. -foto 4: Je moet ook diverse malen op en af dit soort hellingen om naar het 8 meter hoger gelegen deel van het circuit te komen langs het bos. Het publiek staat er net naast op de trappen.
-foto 5: deze afsprong zal vroeger voor de nodige remsporen in onderbroeken gezorgd hebben... -foto 6: zicht op het startveld met de perskamer, de EHBO-post, een biertent, enz -foto 7: deel van het EHBO-gebouw. Dit is het vertrek van de dokter, de andere kant is een wachkamer.
-foto 8: de kantine en de gebouwen voor opslag van materiaal, ondertussen is er al verschillende malen ingebroken natuurlijk.

-foto 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15: zonder woorden... kijk en huiver...