MX World

24/08/2011 04:39 - geplaatst door Marcel Dirks

Ons land was goed vertegenwoordigd door 5 Mx-Ladies, nl Kathleen Vanhaeren, Marlies Dictus, Brenda Wagemans, Jolien Vleminckx en Britt Van Roy. Op zondagmorgen om 8u30 met zijn allen naar de inschrijving. De lijsten waren prima in orde, zodoende was er voldoende tijd voor een "stevig" ontbijt. 

Thor it voor meer info


 Om 10 uur begonnen de dames aan hun training. Ze voelden zich meteen in hun nopjes want het was een prachtig circuit! Om 10u30 verzamelden alle dames zich aan het starthekken voor hun rijdersvoorstelling. Ze kregen hierbij nog een attentie van de inrichtende club, een prachtige paraplu met hun logo erop.
En om 14uur was het zover! 42 dames stonden klaar aan de fuik, waaronder Kiara Fontanesi, de 2e snelste dame uit het WMX.
Het werd een super spannende reeks ! Nicky Van Wordragen reed lang aan de leiding, maar moest uiteindelijk dan toch Kiara Fontanesi laten passeren. Onze Brenda Wagemans eindigde op een prachtige 3de plaats. Onze 2de Belgische dame werd Britt Van Roy met een knappe 11de plaats. Marlies Dictus mooi 14de en Jolien Vleminckx hield knap stand op een 16e plaats. Kathleen Vanhaeren had al van in de eerste ronde veringproblemen, zij reed op safe maar werd toch nog 27e van de 42.
Weinig tijd om te recupereren want om 16u30 was de 2de heat.
Kiara Fontanesi drukte dadelijk haar stempel en reed van begin tot einde aan de leiding. Brenda verdedigde zich goed tegen Nicky, maar moest haar toch laten passeren. Opnieuw een super prestatie, 3e plaats voor Brenda. Marlies Dictus had, verlost van de zenuwen, de smaak te pakken! Wat resulteerde in een knappe 9e plaats. Britt draaide de gashendel goed open, ze reed in het wiel van Marlies tot zij jammer genoeg zwaar ten val kwam. Ze is voor enkele weken out . Kathleen had haar vering anders afgesteld en vond het goede ritme, een mooie 16e plaats. Jolien was betrokken bij een valpartij in de start maar zette de achtervolging vol moed in, zij behaalde toch nog een 26e plaats.

Onze dames vochten als echte "Vlaamse leeuwen" :-)) Sommige van ons team werden niet van tegenslag gespaard, anders behaalden deze dames nog een beter eindresultaat!!!
Ik had de eer teamleider te zijn van onze Belgisch team, het was voor mij een superleuke ervaring. Ik ben dan ook mega trots op "mijn dames" !!! Bedankt dames, voor jullie inzet, voor de fun, jullie zijn top !!!
En aan Britt Van Roy, een spoedig herstel gewenst!

Dagklassement van onze dames:
Brenda Wagemans podiumplaats 3
Marlies Dictus 9
Jolien Vleminckx 21
Kathleen Vanhaeren 22
Britt Van Roy 26

Podium:
1 Kiara Fontanesi
2 Nicky Van Wordragen
3 Brenda Wagemans

Eindstand kampioenschap Ladies Cup:
Europees kampioen:1 Nicky Van Wordragen
2: Catja Rasmussen
3: Britt Vanderwerff
4: Brenda Wagemans

Een dikke proficiat aan de kersverse kampioen Nicky Van Wordragen vanwege ons Belgisch team
Ook een dikke pluim voor de organiserende club De Zeven Heuvelen uit Groesbeek !!!!

Door: Betty van Lommel