MX World

09/08/2011 16:54 - geplaatst door Marcel Dirks

We sprokkelden enkele reacties van de rijders na de Grand Prix van Tsjechië...

Thor it

Clement Desalle: "Mijn schouder wordt beter en beter maar dit circuit was echt moeilijk, zeker om te passeren.Je moest er echt voor gaan en zelfs een beetje agressief zijn om voorbij te kunnen. Echt fijn rijden was het niet, meer verschillende rijlijnen in het circuit zouden het prettiger maken. Ivm het kampioenschap... we kunnen alleen vooruitkijken en er kan nog vanalles gebeuren. Ik moest geblesseerd rijden en dat is het deel van motocross waar ik niet van hou! Maar het team hielp mij erdoorheen en ik heb weer veel geleerd van deze situatie."

Kevin Strijbos: "Ik voel me vrij goed. In de eerste reeks raakte ik Tanel net voorbij het starthek maar de start was niet zo slecht. Ik kon goed pushen in het begin maar er was een gat met de groep voor me dat ik dicht moest rijden. Ik probeerde om niet te forceren maar ik voelde me toch moe naderhand. In het begin van de tweede reeks deed ik het niet zo geweldig en terwijl iedereen Boog voorbijreed had ik er de grootste moeite mee. Jammer want zo verloor ik de rest uit het oog. Dit was de eerste wedstrijd met het team en nu hebben we wat meer tijd om te trainen en wat kleine dingen te testen." Tony Cairoli: “De eerste reeks was goed. Ik pakte de holeshot en reed enkele goede ronden. Mijn snelheid was goed en kon meteen een gat slaan. In de tweede reeks was mijn start eigenlijk best wel goed maar ik ging te breed naar buiten en iemand van de binnenkant raakte mijn wiel, ik wilde niet vallen waardoor heel wat rijders me voorbij reden. Ik was rond de 10-11de plaats weg. Later ging ook nog iemand voor me tegen de grond na een sprong waardoor ik weer terug werd geslagen naar een 7de, 8st plaats. Het was moeilijk om te passeren maar naar het eind toe kon ik toch bij Max geraken maar het was te laat om nog in de topdrie te geraken.” Max Nagl: “Gisteren had ik een heel goede dag. Ik won makkelijk de kwalificatie en voelde me goed naar de wedstrijd toe. De regen besliste er anders over want daardoor kon je heel moeilijk passeren. Ik wist dat ik sneller was dan de jongens voor me in de eerste reeks maar door de regen kon ik ze niet voorbij. In de tweede reeks had ik een goede start en reed ik ook goed, ik had de snelheid van de top. Ik had een goed weekend, ik maakte wat punten goed op Bobryshev. Ik doe mijn best in de laatste GP's en kijk al uit naar Engeland want ik houd wel van de Engelse circuits." Ken De Dycker: "Dit is niet mijn favoriete circuit, alleen al omdat het zo snel is. Als je goed begint, kan je meegaan met de koplopers. Zo niet is het een lange en moeilijk weg naar voor! Gezien het feit dat ik de hele week verplicht moest rusten ging het vandaag al bij al niet zo slecht. Morgen trek ik weer naar de dokter voor een controle, maar ik denk dat het niets ernstig is. Ik heb enkele wervels verdraaid waardoor er aders en zenuwen gekneld zaten. Een bijkomend probleem was het verlies aan kracht in mijn schouders."

Shaun Simpson: "Het is een zwaar weekend geweest en ik vond niet echt mijn draai op het circuit. Ik was gisteren net iets te traag. De eerste manche was niet zo slecht eigenlijk en ik was blij met de tiende plaats. Maar ik worstelde duidelijk met grip achteraan. Daarom gebruikte ik voor de tweede manche een andere band. In de tweede race was mijn snelheid de eerste vijftien minuten goed. Toen ging ik even in de fout waardoor Ken De Dycker en Jonathan Barragan voorbij konden. Over het algemeen was het een redelijk weekend met mijn derde beste resultaat van het jaar. Ik kan niet wachten om over 14 dagen voor eigen publiek te rijden in Mattely Basin."

Ken Roczen: “Het regende in de eerste reeks, daardoor was het minder glad op de stenen en harde, gladde ondergrond. Ik had de holeshot en keek niet meer achterom en won de reeks. In de tweede reeks had ik een probleempje, het zweet liep in mijn bril waardoor ik niet zo goed kon zien, het was niet makkelijk de reeks nog te winnen.” Jeffrey Herlings: “Ik ben niet echt een fan van modder waardoor ik wat last had in die eerste reeks. Ik had een goede start maar kon niet bij Ken blijven ook al kon ik wat dichterbij komen op het eind van de reeks. In de tweede reeks kon ik wel bij hem blijven maar ik had niks extra in de slotfase om hem te verslaan. Globaal gezien was het een goed weekend, veel beter dan vorig jaar!” Jeremy van Horebeek: "Als je geen goede start hebt is het niet gemakkelijk. Ik had de snelheid in de reeksen maar dat was niet genoeg. De komende weken ga ik aan mijn starts werken. De motor doet het schitterend en het team werkt hard en ik ben er zeker van dat ik goede starts kan pakken zoals Ken en Jeffrey zodat ik in die topvijf of misschien op het podium kan finishen."

Foto's: R. Archer, CDS (LS Honda)