MX World

29/07/2011 14:49 - geplaatst door Marcel Dirks

Onze vaderlands GP staat vlak voor de deur en dat laat niemand onberoerd. Zoals ieder jaar zal het weer een uitputtingsslag worden voor zowel man als machine. Sommige piloten kruisen de GP van Lommel aan als een topdag op de kalender, terwijl anderen nu al met knikkende knieën rondlopen. Het zal er hard aan toe gaan op de Heeserbergen, en daarom zorgden we alvast voor een preview van wat kan komen... Klik op "Thor" voor de preview.

MX1
Het grote 'zandvoordeel' waar de Belgen vroeger zo trots op waren mag dan al enkele jaren verleden tijd zijn, toch moet Lommel dé plaats zijn waar onze landgenoten zich nog eens kunnen tonen. Zowel Ken De Dycker, Steve Ramon als Kevin Strijbos voelt zich thuis in het zand en een goed resultaat zal dan ook broodnodig zijn als zij nog enkele plaatsen willen opschuiven in het kampioenschap. Pechvogel Clement Desalle gaf al enkele keren aan dat zand niet zijn favoriete ondergrond is, maar desondanks liet hij in vorige jaren ook al mooie dingen zien in de Lommelse zandbak. Nu Desalle zijn lichaam eindelijk twee weken rust heeft kunnen geven, kunnen we alleen maar hopen dat Le Panda zo dicht mogelijk  bij 100% is, want Steven Frossard is dankzij zijn sterke prestaties tot op 4 punten genaderd van onze landgenoot. Bij de andere buitenlanders zullen alle ogen wellicht gericht zijn op Antonio Cairoli. De Siciliaan maakte er vorig jaar een demonstratie van op de Heeserbergen, want zelfs de tweede piloot in koers kreeg iedere ronde meer dan 2 seconden aan de broek. Als Cairoli die vertoning kan herhalen zullen de andere toppers wellicht hun titeldromen nog een jaartje mogen opbergen, want AC heeft intussen toch al 42 punten voorsprong op tweede man Clement Desalle. Laten we ook de man in vorm Evgeny Bobryshev niet uit het oog verliezen, want Bobby toonde vorig jaar door bijna de kwalificatiereeks te winnen in Lommel al aan dat hij wel een stukje kan zandrijden. Het blijft wel nog de vraag wie van de outsiders het tempo 2 maal 40 minuten zal kunnen volhouden, want als er één GP is die de fitste atleten doet schitteren, dan is het wel Lommelwood. MX2
Vorig jaar kon hij door een valpartij niet echt zijn stempel drukken op de Lommelse GP, maar dit jaar wordt met hoge verwachtingen uitgekeken naar Jeffrey Herlings, al lijkt dat niet meer zo vanzelfsprekend... Herlings gaf immers deze week op twitter aan dat hij zich bij een valpartij geblesseerd had, maar wel zou rijden in Lommel. De pijn verbijten en een goed resultaat neerzetten lijkt het enige alternatief voor Herlings als hij enige kansen op de titel wil behouden. Voor Ken Roczen wordt het wellicht business as usual, want Kenny won de laatste 7 van de 8 reeksen en lijkt niet van plan om het kalmer aan te gaan doen. De Duitser ziet enkel nog Jeffrey Herlings in zijn achteruitkijkspiegel en laat ons niet vergeten dat Roczen vorig jaar ook al de beste was in het Lommelse zand. Verder zullen Max Anstie en Gautier Paulin misschien wel uit hun pijp komen. Beiden rijden graag in het zand, en vooral voor Paulin staat er nog veel op het spel, namelijk de derde plaats in het kampioenschap.