MX World

10/07/2011 23:17 - geplaatst door Marcel Dirks

Dit weekend werd er in Nimes de 7de Belgian National van het seizoen verreden de 6de tellende voor de "Inters Challenger Trophy" ook telde de Belgian National mee voor het Belgisch kampioenschap quads en zijspannen. Op de deelnemerslijst van Inters Open zagen we de namen staan van Manuel Priem en Marvin Van Daelen maar het was de Nederlander Roy Gijsel(1-3) die de overal won. Hij deed dit voor Kristof Salaets(2-4) en Manuel Priem die de eerste manche na een val achtste werd en de tweede reeks won. Marvin Van Daele vonden we terug op een zesde plaats overal. Dit kwam door een slechte eerste reeks die hem pas een zestiende plek opleverde, de tweede reeks werd Smarry tweede na Priem.

Thor voor veel meer.

Bij de Quads zagen we de leider in het kampioenschap Davy De Cuyper met een dubbele reeksoverwinning de overal nemen voor Auke Theuninck(2-2) en Sebastien Bielawski(5-3).

Bij de zijspannen zagen we in de eerste reeks Jan Hendrickx en Tim Smeuninx winnen zij bleven de combinatie Davy Maris en Matthieu Cailleau voor, op de derde plaats vonden we dan weer Etienne Bax met Ben Van Den Bogaart. De tweede reeks werd dan weer verrassend gewonnen door de combinatie Jason Van Daele - Eduard Soenens voor Davy Maris - Matthieu Cailleau en Luc Van Der Schraelen - Enrico Meulebroel. Van de winnaars van de eerste reeks is geen spraken in de uitslag. Dat maakte dat de eind uit stand de volgende was: 1.Davy Maris - Matthieu Cailleau 2. Jason Van Daele - Eduard Soenens 3.Luc Van Der Schraelen - Enrico Meulebroel

Voor alle uitslagen kan u terecht op MyLaps!