MX World

08/07/2011 19:35 - geplaatst door Marcel Dirks

Na het verschijnen van de voorlopige MX1 WK Kalender voor 2012 gingen we even ons oor te luisteren leggen bij viervoudig wereldkampioen Antonio Cairoli en vroegen we hem naar zijn oprechte mening en die kregen we dan ook.

Klik op thor voor AC222's mening!

Over de terugkeer van Lierop, dat is meer dan geweldig. Iedereen weet dat ik van dat parcours hou en het voelt ook steeds een beetje als een thuis grand prix. Het Nederlandse publiek is gewoon geweldig.

Over het verdwijnen van de USGP; Ik ging graag naar Amerika, ik zag daar vrienden terug en het Amerikaanse team... Ik hou ook van Amerika en van het parcours in Glen Helen. Ik hoopte ook elk jaar dat enkele (top) Amerikaanse rijders zouden deelnemen maar dat gebeurde nooit en dit jaar was er echt bijna geen volk op de USGP en ook al hou ik dan van Amerika, Glen Helen en de USGP, rijden voor bijna geen volk is gewoon niet prettig.

Over de MXDN die midden in het seizoen valt: Het was me nog niet opgevallen tot jij er over begon! Iedereen weet hoe zeer ik verknocht ben aan de "des Nations" en ik kijk ook al enkele jaren enorm uit naar de MXDN in Lommel!! (lachje). Dit gaat echt de race van het jaar zijn! Maar zo'n evenement tussen de Grand Prix's zetten?!?! Ik kies en ga voor de Grand Prix's en voor de wereldtitel vechten... Maar het is nog vroeg en alles kan nog veranderen dus laten we hopen!!

We bedanken Antonio Cairoli voor zijn mening op de nieuwe (voorlopige) WK kalender...