MX World

11/06/2011 22:25 - geplaatst door Marcel Dirks

Ryan Villopoto bleef in de eerste twee wedstrijden nog op de achtergrond, maar de Supercross-kampioen liet in High Point zien dat het in de Outdoors voor hem ook menens is. RV won de eerste reeks met overmacht en reed in de tweede reeks rustig naar een tweede plaats toe. Leider Reed won wel de herneming, maar kwam in de eerste reeks niet verder dan een vijfde plaats. De 250cc klasse werd in High Point gedomineerd door Blake Baggett. Blake was in beide reeksen een klasse of twee te sterk voor de tegenstand want zelfs een valpartij in de tweede manche kon de jonge Amerikaan niet stoppen. Tweede in de eindstand werd Tyla Rattray (3-2), die meteen ook leider wordt in de stand, en op de derde podiumspot zagen we Eli Tomac (6-3).

Klik op Thor voor een verslag en de uitslagen.

450:

Bij de 450cc zagen we een herboren Ryan Villopoto in de eerste reeks die iedereen degradeerde. RV2 reed regerend kampioen Ryan Dungey op acht seconden en derde man Mike Alessi op 51 seconden. Mike Alessi werd na de wedstrijd nog naar de vierde plaats verwezen vanwege een "valse start" en zo kwam David Millsaps op de derde plaats te staan. kampioenschapsleider Chad Reed eindigde na een zwakke start vijfde. Net voor de tweede reeks van start ging, gingen de hemel sluizen open boven High Point Raceway en dat maakte het parcours spekglad. Het grootste slachtoffer van deze condities waren Mike Alessi en Ryan Dungey die beiden ten val kwamen. Wie geen problemen leek te hebben was Chad Reed die door de val van Mike Alessi de leiding in de schoot geworpen kreeg en deze niet meer uit handen gaf. Ryan Villopoto settelde zich ondertussen op een tweede plaats die voldoende was voor de eindoverwinning en Ryan Dungey kwam met een prachtige comeback terug naar een derde plaats voor Mike Alessi en Kevin Windham. De overall was dus voor Ryan Villopoto en met een eerste en tweede plek hij bleef daarmee Ryan Dungey (2-3) en Chad Reed (5-1) voor. Chad Reed blijft comfortabel leider met 15 punten voorsprong.

250:

Bij de lichtere jongens kregen we in de eerste reeks verrassing en spektakel te zien. Privé-rijder en thuispiloot Darryn Durham nam in de eerste ronde de leiding over van Nico Izzi en tot iedereens verbazing hield DD stand tot zo'n vier ronden van het einde. Op dat moment kwam de Pro Circuit-sneltrein eraan met Blake Bagett, Dean Wilson en Tyla Rattray. Durham kon de druk van de 3 kawasaki-jongens niet aan en finishte nog net naast het podium. In de tweede reeks was het al snel over & out voor snelstarter Dean Wilson. De kampioenschapsleider kwam in de eerste ronde ten val op het gladde circuit van High Point en kon zo van achteraan weer beginnen. Zijn teammaat Blake Bagett kwam ook ten val, maar dat kon het nummer 57 niet stoppen, want hij reed op een bepaald moment zo'n 6 seconden sneller per ronde dan de tweede man Tyla Rattray. Het laatste podiumtrapje was uiteindelijk voor Eli Tomac. Dean Wilson geraakte niet verder dan een achtste plaats en moet zo de leiding in het kampioenschap uit handen geven aan Tyla Rattray, die een voorsprong van twee punten heeft.

Uitslagen:

450-klasse uitslagen (High Point): Ryan Villopoto - KAW - 1/2 Ryan Dungey - SUZ - 2/3 Chad Reed - HON - 5/1 Mike Alessi - KTM - 4/4 Davi Millsaps - YAM - 3/9 Kevin Windham - HON - 6/5 Tommy Hahn - YAM - 10/7 Brett Metcalfe - SUZ - 8/10 Jake Weimer - KAW - 7/11 Nick Wey - YAM - 14/8 Ricky Dietrich - YAM - 17/6 Andrew Short - KTM - 11/14 Weston Peick - KAW - 15/13 Michael Byrne - SUZ - 12/16 Christian Craig - HON - 9/21 450-klasse tussenstand: Chad Reed - 138 Ryan Villopoto - 123 Ryan Dungey - 111 Davi Millsaps - 104 Brett Metcalfe - 88 Kevin Windham - 76 Ricky Dietrich - 72 Jake Weimer - 68 Tommy Hahn - 65 Christian Craig - 59 Nick Wey - 55 Andrew Short - 50 Michael Byrne - 50 Mike Alessi - 36 Tye Simmonds - 36 250-klasse uitslagen (High Point): Blake Baggett - KAW - 1/1 Tyla Rattray - KAW - 3/2 Eli Tomac - HON - 6/3 Dean Wilson - KAW - 2/8 Broc Tickle - KAW - 10/4 Justin Barcia - HON - 8/7 Cole Seely - HON - 11/5 K Cunningham - YAM - 5/11 Darryn Durham - HON - 4/14 Alex Martin - HON - 13/6 Malcolm Stewart - SUZ - 9/10 Travis Baker - HON - 15/9 Nico Izzi - HON - 7/18 Nick Paluzzi - SUZ - 14/13 Gareth Swanepoel - YAM - 12/15 250-klasse tussenstand: Tyla Rattray - 127 Dean Wilson - 125 Blake Baggett - 116 Eli Tomac - 104 K Cunningham - 90 Justin Barcia - 79 Cole Seely - 68 Broc Tickle - 67 G Swanepoel - 61 M Davalos - 53 Darryn Durham - 48 Nico Izzi - 43 G Audette - 38 Jason Anderson - 37 M Stewart, N Paluzzi - 34