MX World

09/06/2011 14:01 - geplaatst door Marcel Dirks

De GP in Frankrijk bewees nog maar eens dat de vaste waarden in het WK moeten uitkijken voor kapers op de kust. Vooral in de MX1 wordt het spannend, want de vier koplopers staan inmiddels slechts op 20 punten van elkaar. Het tweeluik Agueda-Bellpuig wordt er één om niet te onderschatten, want wie nu kan doordrukken kan de eerste seizoenshelft met een mentaal en puntenvoordeel afsluiten... Klik op "thor" voor een preview van de GP van Portugal.

MX1:
In Saint-Jean D'Angely werd nog maar eens bewezen dat er dit jaar niemand met kop en schouders bovenuit steekt. De koplopers moeten het vooral hebben van constante prestaties, want uitgezonderd Desalle kon er dit jaar nog niemand 2 GP's winnen. Ook Antonio Cairoli kon dus nog niet ontploffen en de Siciliaan die altijd sterk is in de tweede wedstrijdhelft, kon daar dit jaar nog geen optimaal profijt uit halen. Wie kunnen we dan aankruisen op ons lijstje van favorieten voor Agueda? Vooral wie hier goed meezit in de start doet alvast een gouden zaak. Het spectaculaire parcours is er bovendien één dat vooral de technische rijders goed ligt en daardoor kunnen we Clement Desalle (die vorig jaar won) en Antonio Cairoli alvast bovenaan zetten. Ook moeten we hopen ook een goede prestatie van zowel Steve Ramon en Ken De Dycker zodat we binnenkort kunnen spreken over vier Belgen in de top tien. MX2:
Ook Ken Roczen is maar een mens, en dat toonde hij in de voorbije 2 GP's waar hij telkens de zege uit handen gaf door een valpartij. Hoewel het duidelijk is dat weinigen de snelheid van Kenny aankunnen, is het toch belangrijk voor Roczen dat hij dit weekend nog eens twee foutloze reeksen aan elkaar kan knopen. Verder is het ook uitkijken naar Tommy Searle, die vorig weekend zijn eerste GP-zege sinds 2008 binnenhaalde. Laten we niet vergeten dat Searle in 2008 vier GP's won en tot in de laatste wedstrijd meedeed voor de titel. Jeffrey Herlings reed in Saint-Jean een heel degelijke tweede reeks en is daardoor nog steeds Roczen's dichtste achtervolger. Zoals we de vorige keer ook al aanhaalden is het voor JH84 erg belangrijk dat hij ook op deze harde banen zijn mannetje kan staan. Laten we ook Zach Osborne en Gautier Paulin niet uit het oog verliezen. Beiden kwamen nogal traag op gang, maar stonden in Frankrijk toch maar weer mooi op het podium. Gezien hun herkomst moeten zij ook optimaal kunnen profiteren van de twee warme, harde en spectaculaire GP's die voor de deur staan.