MX World

22/05/2011 01:49 - geplaatst door Marcel Dirks

Het "lucas oil ama pro motocross championship" is begonnen en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan! In Hangtown zagen we 6 reeksen van topniveau en om duimen en vingers van af te likken en dankzij Allisports en MotorsTV moesten we geen seconde missen van al deze actie!

Toch iets gemist of wilt u graag nog even alles nalezen?? Klik dan snel op THOR!

In de 450 klasse zagen we in de eerste reeks regerend kampioen, Ryan Dungey, de wet dicteren. Ryan Dungey die als derde starten moest wel eerst voorbij Brett Metcalfe en een zeer sterk rijdende Kevin Windham. Toen dit in ronde acht lukte was er echter geen houden meer aan. Op ruime achterstand van RD1 kwam ondertussen Chad Reed en Ryan Villopoto samen opzetten en reden deze beiden heren naar twee en drie. David Millsaps en Brett Metcalfe gingen ook nog voorbij Kevin Windham zodat deze op een zeer verdienstelijke 6de plaats strandde.

De tweede reeks in de 450 klasse begon meteen met een BLAST de drie tenoren, de twee Ryans en Chad Reed, gingen de eerste drie bochten zij aan zij het duel aan en we waren meteen vertrokken voor een van de beste wedstrijden die ik ooit heb waargenomen! Na de eerste ronde lag Ryan Villopoto aan de leiding voor Ryan Dungey en Chad Reed allen op een zeer kleine afstand van elkaar... Ryan Villopoto en Ryan Dungey gingen het duel met elkaar aan, en dat voor ronden aan een stuk. De meest ervarene van het gezelschap, Chad Reed, liet zich een beetje uitzakken en aanschouwde het duel van een afstandje. Na een vijftal ronde kwam Chad Reed terug aan sluiten en profiteerde deze van het duel tussen de Ryans door eerst Ryan Dungey voorbij te gaan en daarna de regerend supercross kampioen opzij te zetten. Ryan Dungey volgde Chad Reeds voorbeeld en Villopoto zakte er fysiek een beetje door... Chad Reed nam een kleine twee seconden op Ryan Dungey en die voorsprong behield hij tot aan de finish. Op de derde plaats finishte Ryan Villopoto, vierde Windham en vijfde Brett Metcalfe.

In de totaalstand bleef Chad Reed, Ryan Dungey en Ryan Villopoto voor.

450 - Hangtown Reeks 1 Reeks 2 Ryan Dungey
Chad Reed
Ryan Villopoto
David Millsaps
Brett Metcalfe
Kevin Windham
Christophe Pourcel
Tommy Hahn
Andrew Short
Michael Byrne
Ricky Dietrich
Tye Simmonds
Mike Brown
Christian Craig
Nicholas Wey
Kyle Chisholm
Robby Bell
Akira Narita
Kevin Rookstool
Heath Harrison
Jacob Weimer
Fredrik Noren
Ben LaMay
Vince Friese
Tyler Bright
Calle Aspegren
Kyle Partridge
Buddi Bruner
Dillon Huddleston
Ivo Steinbergs
Seth Rarick
Blake Ballard
Adam Conway
Kurtis Manderscheid
Dustin Kendall
Scotty Wennerstrom
Weston Peick
Tye Hames
Michael Sleeter
Robert Fitch Jr. Chad Reed
Ryan Dungey
Ryan Villopoto
Kevin Windham
Brett Metcalfe
Jacob Weimer
David Millsaps
Tommy Hahn
Ricky Dietrich
Christian Craig
Christophe Pourcel
Kyle Chisholm
Nicholas Wey
Michael Byrne
Mike Brown
Tye Simmonds
Calle Aspegren
Vince Friese
Kevin Rookstool
Tyler Bright
Fredrik Noren
Robby Bell
Buddi Bruner
Seth Rarick
Kurtis Manderscheid
Adam Conway
Dustin Kendall
Kyle Partridge
Blake Ballard
Scotty Wennerstrom
Robert Fitch
Heath Harrison
Akira Narita
Andrew Short
Weston Peick
Tye Hames
Ben LaMay
Dillon Huddleston
Ivo Steinbergs
Michael Sleeter
In de ijzer sterke 250 klasse zagen we een Monster Energy - Pro Circuit - Kawasaki podium. Met Blake Baggett, Dean Wilson en Tyla Rattray. In de eerste reeks zagen we een kopstart voor Eli Tomac voor Malcolm Stewart en Dean Wilson. Maar de jonge Schot rijdende voor Mitch Payton reed ontketend naar de eerste plek. Achter hem zagen we Malcolm Stewart wegzakken en de slechte gestarten Blake Baggett en Marvin Musquin zich een weg naar voor banen. Blake Baggett reed zich van een achtste plaats naar een tweede plek en Marvin Musquin van een tiende naar een vierde.

In de tweede reeks zagen we Justin Barcia het holeshot nemen maar we zagen ook Marvin Musquin in de eerste bocht onderuit gaan. De regerend wereldkampioen ging als allerlaatste van start en eindigde uiteindelijk nog zesde. Barcia daarentegen deed ongeveer het omgekeerde na enkele ronde onder zware druk van Tyla Rattray en Eli Tomac koos de flamboyante jongeling het verkeerde spoor waardoor de motor blokkeerde. Justin Barcia werd dan ook over zijn stuur gegooid. Tyla Rattray nam de leiding over voor Eli Tomac die laatst genoemde kon echter niet lang genieten van die tweede plaats. Hij werd snel voorbij gestoken door de oprukkende Monster Energy - Pro Circuit - Kawasak tandem, Dean Wilson en Blake Baggett. In ronde tien zag Dean Wilson, Blake Baggett voorbij gaan en enkel ronde later moest ook leider Tyla Rattray, Blake Baggett laten voorbij snellen. Toen lag de weg open voor Blake Baggett en deze reed naar zijn eerste National overwinning van zijn carrière.

250 - Hangtown Reeks 1 Reeks 2 Dean Wilson
Blake Baggett
Eli Tomac
Marvin Musquin
Tyla Rattray
Justin Barcia
Cole Seely
Kyle Cunningham
Gareth Swanepoel
Darryn Durham
Jason Anderson
Martin Davalos
Broc Tickle
Gannon Audette
Austin Howell
Scott Champion
Nick Paluzzi
Steven Clarke
Ben Evans
Malcolm Stewart
Bryce Vallee
Joey Rossi
Gared Steinke
Alex Martin
Joshua Clark
Tevin Tapia
Michael Akaydin
Ricky Renner
Mathew Lemoine
Nico Izzi
Taylor Futrell
Travis Baker
Chris Johnson
Tommy Weeck
Kellian Rusk
Ryan Sipes
Hunter Hewitt
Christopher Gosselaar
Justin Sipes
Chad Gores Blake Baggett
Tyla Rattray
Dean Wilson
Eli Tomac
Gareth Swanepoel
Marvin Musquin
Broc Tickle
Kyle Cunningham
Darryn Durham
Nico Izzi
Martin Davalos
Jason Anderson
Cole Seely
Alex Martin
Gannon Audette
Ben Evans
Mathew Lemoine
Justin Barcia
Austin Howell
Nick Paluzzi
Steven Clarke
Scott Champion
Joey Rossi
Kellian Rusk
Justin Sipes
Michael Akaydin
Joshua Clark
Taylor Futrell
Chad Gores
Ricky Renner
Tevin Tapia
Chris Johnson
Malcolm Stewart
Gared Steinke
Bryce Vallee
Travis Baker
Tommy Weeck
Ryan Sipes
Hunter Hewitt
Christopher Gosselaar

Bij de WMX zagen we een "outstanding" Jessica Patterson deze wist de eerste reeks van start tot finish te dicteren voor Ashley Fiolek en Steffi Laier. In de tweede reeks nam Steffi Laier de holeshot en kwam Jessica Patterson pas als zesde weg maar na slechts drie ronden had de Amerikaanse Patterson wederom de leiding overgenomen. Ze won de tweede reeks wederom op een dominante manier voor Ashley Fiolek en Steffi Laier.

WMX - Hangtown Reeks 1 Reeks 2 Jessica Patterson
Ashley Fiolek
Stephanie Laier
Tarah Gieger
Vicki Golden
Alexah Pearson
Jacqueline Strong
Tatum Sik
Sayaka Kaneshiro
Kasie Creson
Kacy Martinez
Marissa Markelon
Mariana Balbi
Elizabeth Bash
Sarah Whitmore
Sara Price
Lindsey Palmer
Nicole Madsen
Hailey Larson
Jackie Ives
Brittany Marcotte
Tressa Rau
Lauren Volentir
Meghan McClain
Jessie Wharton
Alyssa Fitch
Delene Dippel
Julie Parizek
Ashley Boham
Stephanie Cancilla
Heather Lockwood
Christina Reed
Michelle Miller
Bryanna Marcotte Jessica Patterson
Ashley Fiolek
Stephanie Laier
Mariana Balbi
Jacqueline Strong
Tatum Sik
Tarah Gieger
Kasie Creson
Elizabeth Bash
Sayaka Kaneshiro
Sara Price
Marissa Markelon
Kacy Martinez
Sarah Whitmore
Nicole Madsen
Lindsey Palmer
Hailey Larson
Ashley Boham
Julie Parizek
Jackie Ives
Brittany Marcotte
Stephanie Cancilla
Alyssa Fitch
Tressa Rau
Christina Reed
Delene Dippel
Meghan McClain
Michelle Miller
Heather Lockwood
Alexah Pearson
Jessie Wharton
Lauren Volentir
Bryanna Marcotte
Vicki Golden