MX World

06/05/2011 19:41 - geplaatst door Marcel Dirks

Menig Markeloër had het al ontdekt, de toren van de Markelose Motorclub MC Ons Genoegen staat compleet gerestyled aan de rand van het motorcrosscircuit de Herikerberg uitnodigend te wachten tot hij de eerste keer ten dienste kan zijn van weer een schitterend evenement waarvoor de Markelose motorclub bekend staat.

Thor it voor meer info

Afgelopen winter is er enorm hard gewerkt door alle leden om de jurytoren een complete facelift te geven van binnen en buiten.
Mede namens de gemeente Hof van Twente kon men de toren van een perfecte bij de omgeving passende goed geïsoleerde buitengevel voorzien.  De binnenzijde is ook totaal nieuw vertelt Hans Tjoink.  Als kartrekker van dit project vertelt Tjoink trots te zijn op de zelfwerkzaamheid  en creativiteit van alle leden.  Elke zaterdag en op de dinsdag en donderdagavond van september tot mei waren we met man en macht bezig en het resultaat mag er zijn.  Echt duizende uren zijn verwerkt in dit project.
Onze technische dienst heeft ook een gigantische inzet getoond. Tussen alle bouwvakkers door hebben zij alle voorzieningen aangebracht welke nodig zijn voor onze toekomstige evenementen.
De toren is weer klaar voor de toekomst, met een nieuw data netwerk, verlichting en inbraaksysteem zijn we er klaar voor om het nivo wat men van ons gewend is verder uit te bouwen. De zelfwerkzaamheid kan in het weekend van 14 & 15 mei worden bewonderd tijdens de regionale uitwisselingswedstrijden, aldus Herman Bronsvoort, als lid van de PR commissie is hij mede verantwoordelijk voor de reclame uitingen voor de grote evenementen.
Op 14 & 15 mei organiseren we wedstrijden met deelnemers van alle omliggende clubs rondom Markelo. Op zaterdag rijden de 50cc, 65cc, 85 cc en de MX2 klasse (voorheen 125cc), op zondag de Ladies, 40+, open klasse en de superklasse , en als laatste maar zeker niet  minder spectaculair de zijspannen.
Op beide dagen wordt een grote deelname van rijders verwacht, in totaal wordt gerekend op een deelname van tegen de 300 rijders over het gehele weekend. Op beide dagen beginnen de trainingen om 09:00 uur en de wedstrijden om 12:00 uur. De catering wordt verzorgd door de MC Ons Genoegen en TMF in de vorm van Henry Tijman zorgt op beide dagen voor een muzikale omlijsting. De entree is beide dagen gratis, een bezoek aan het Grand Prix circuit staat dan ook niets in de weg. Een evenement van geheel ander kaliber staat 24 en 25 september 2011 gepland. Zaterdags een nationale wedstrijd maar zondags het Open Nederlands Kampioensschap. De één na laatste wedstrijd is toegewezen aan Markelo en daar zijn ze maar wat trots op.
Een deelnemersveld van niet alleen de Nederlandse top maar deelnemers uit de gehele wereld. Menig Grand Prix rijder zal zijn deelname in de maand voorafgaand aan de wedstrijd bevestigen aan de organisatie. De exacte deelnemerslijsten zullen dan ook pas  in de week voorafgaand worden gepubliceerd. Alle informatie over de wedstrijden en plannen van de club zijn te volgen op de actuele website www.motorcrossmarkelo.nl  of op twitter mconsgenoegen