MX World

28/04/2011 16:36 - geplaatst door Marcel Dirks

Ben Townley wist dat hij lang niet aan 100% van zijn vorm zat toen hij in Valkenswaard aan de start verscheen maar de Kawasaki-rijder had het een stuk moeilijker dan verwacht. Daarom laat hij de GP van USA en Brazilië links liggen om zijn training in Europa te kunnen verderzetten. 

Thor it voor meer

Ben Townley: “Ik had verwacht dat het rijden en mijn resultaat beter zouden zijn dan wat ik gebracht heb, het was een stuk zwaarder dan ik gedacht had en ik heb meer tijd nodig om mijn fysiek op te bouwen. Ik ben niet het type dat voor een 19de plaats gaat rijden, ik wil winnen en de sponsors verwachten van mij dat ik meedoe om te winnen en natuurlijk wil ook het team dat ik win en de fans willen me vooraan zien meedoen. Daarom heb hebben we besloten dat ik Glen Helen (USA) en Indaiatuba (Brazil) links laat liggen. Zo kan ik verderwerken om mijn conditie op peil te brengen net als mijn snelheid en motor-setup op punt te zetten. Het was een moeilijke beslissing maar de fans weten dat ik wil slagen en dit is de manier om het snelste weer in vorm aan de start te staan." Jean Jacques Luisetti (teammanager): "Het was geen beslissing waar we echt blij mee waren omdat het mooi was om onze drie rijders samen te zien in Valkenswaard. Ons doel is om Gp's te winnen met Ben en het verre reizen, de zware verplaatsingen en de jetlags zijn de oorzaak om USA en Brazilië te laten schieten. Ben zal verdertrainen en het doel is om in Saint Jean d'Angely op het podium te staan. Dat is een kado waar we zelf om gevraagt hebben omdat we een Frans team zijn. We zijn ervan overtuigt dat Ben in een competitief niveau heeft voor onze thuis-Gp. www.bentownleymx.com