MX World

26/04/2011 21:03 - geplaatst door Marcel Dirks

De Grand Prix van Nederland werd voor de organisatie een schot in de roos, de toeschouwers konden genieten van leuke wedstrijden. Er waren dan nog de rijders, sommigen waren tevreden, anderen minder... wat hadden ze te zeggen...

Thor it

Tony Cairoli: "Ik ben blij dat ik hier voor de derde keer kan winnen in de MX1-klasse maar ik had het niet gemakkelijk vandaag. Normaal gezien kun je hier met veel plezier rondrijden maar vandaag probeerde ik voorzichtiger te zijn met mijn knieblessure, ik probeerde mijn voet niet teveel op de grond te zetten. We konden de voorsprong in het wereldkampioenschap verkleinen en hopelijk kunnen we snel de rode plaat terugpakken"

Clement Desalle: "Dit is zeker niet mijn beste dag vandaag maar ik kon tenminste wat punten pakken en het is zeker beter dan vorig jaar! Ik voelde dat ik risico's moest gaan nemen om sneller te rijden na 15 minuten en dat ligt niet zo in mijn stijl; "ik reed met de kop". Het was ongelooflijk om zo'n weer te hebben in april en dat zorgde voor een moeilijke GP. Volgende week hebben we het Belgisch Kampioenschap in Beervelde en dan een weekje rust vooraleer we naar America vertrekken." 

Steve Ramon: "Ik ben echt moe, ik voelde me al verzwakken na enkele ronden van de tweede reeks en ik denk dat ik naar mijn doktor moet om bloed te laten trekken om te zien wat er aan de hand is. Het is niet normaal dat ik geen energie heb, ik probeerde me goed voor te bereiden op deze GP, ik weet niet wat ik moet zeggen. Het was niet makkelijk de laatste weken, ik ben goed ziek geweest en onder medicatie geweest, tijd voor me te laten onderzoeken nu." 

Ken De Dycker: "Wat een vermoeiende dag! Ik maakte teveel fouten en ik voel me nog steeds niet 100% na mijn crash in Bulgarije. De spieren in mijn rug raakten al gauw gespannen en dat maakte het moeilijk om recht te staan. Het uiteindelijke resultaat was oké, maar natuurlijk was het niet waarvoor we waren gekomen. Het was heel zwaar vandaag. Hopelijk brengt rust de komende dagen raad zodat ik in de komende GP’s met een betere vorm aan de start kan staan.” 

Shaun Simpson: "Ik voelde me al niet zo goed in de kwalificatierace. Eigenlijk had ik nergens goede lijnen, toch werd ik nog tiende. Mijn starts waren op zich redelijk goed. Telkens rond de tiende plaats en daarna ging het steeds bergaf. Ik weet ook niet waarom. Ik voelde me erg moe en was ziek na beide manches, dat is iets wat ik nog nooit heb meegemaakt. Zo diep moest ik in mijn reserves tastten. Vechten voor mijn plaats zat er zelfs niet in, ik kon dan ook nooit een vuist maken. Nu moet ik rusten, voor de volgende GP’s moeten zowel mijn snelheid als mijn fysiek beter." 

Ben Townley: "Ik heb duidelijk meet tijd nodig om me voor te bereiden en aprecieer het dat mijn team dat begrijpt en dat ik zoveel steun krijg. Het is leuk om terug in Europa te zijn en om al mijn fans en vrienden terug te zien, dat gaf me een extra motivatie. Ik ben realistisch in mijn verwachtingen en er is nog veel werk voor de boeg maar ik ga de uitdaging graag aan en zal mijn best doen om terug te geraken waar ik hoor te zijn."