MX World

20/04/2011 00:11 - geplaatst door Marcel Dirks

aterdag 16 april met een lekker lentezonnetje is de 3e RES clubcross 2011 verreden.  Het circuit was lekker losgetrokken, een beetje gesproeid en let’s go. Thor voor meer.


65 cc: Hier helaas een laag aantal deelnemers van slechts 6 man, maar dit maakte de deelnemers
weinig uit. Deze jongens maakten er hun eigen wedstrijd van. In de eerste reeks was het Timo Dhanis (Terneuzen) die de eerste reeks afgetekend wist te winnen, vóór Jayden Hoek (Oost-Souburg) en op drie de Justin de Vos (Terneuzen). Brent van Delft (St.Amands) zette een vierde plaats op de klokken in reeks 1. De kleine broer van Timo, Luca Dhanis (Terneuzen) maakte de top vijf compleet. De tweede reeks leek Jayden Hoek het te gaan proberen om Timo het moeilijk te maken, maar een valpartij in de tweede ronde gooide echter roet in het eten en werd Jayden Hoek op achtervolging aangewezen. Justin de Vos, die ook steeds sterker gaat rijden, had geen boodschap aan deze valpartij een nestelde zich op een keurige tweede plaats in reeks 2 achter de koploper Timo Dhanis, die de reeks dus ook nu weer afgetekend won voor Justin de Vos. Op een derde plaats was het nu Jayden Hoek. Brent van Delft kopieerde zijn prestatie uit reeks één ook weer in reeks twee door als vierde te eindigen. Luca Dhanis maakte de top vijf vol en hekkensluiter in deze reeks, op een zesde plaats
 de jongeman uit Kapelle, John Stout. Einduitslag 65 cc:1. Timo Dhanis, 2.Justin de Vos, 3. Jayden Hoek, 4. Brent van Delft, 5. Luca Dhanis. 85 cc: De eerste overwinning in zijn nog maar korte crosscarrière voor de Axelaar Tom Cortvriendt, die er in de eerste reeks als een haas vandoor ging om de reeks controlerend te winnen. Dit net voor de man uit s’Heer Abtserke  Stan Brons,  die een keurige reeks afwerkte. De derde plaats was er weggelegd voor Laurens de Ridder (Kuitaart) met achter hem op vier Aron van de Veer uit Herkingen. Jules Adam (Axel) zette zijn beste uitslag op de computer door mooi op plaats vijf binnen te komen. Rutger de Rijcke (Terneuzen) maakt de top 6 compleet. Lars de Nood (Oost-Souburg) moest helaas afzien van deelname door een ongelukkige valpartij. De tweede reeks bleef het lang spannend wie er met de overwinning naar huis zou gaan.
De duidelijk toch wat nerveuze Cortvriendt kon niet echt afstand nemen van Stan Brons. Totdat  diezelfde Brons op twee ronden van het einde in de fout ging en een spectaculaire valpartij meemaakte zonder erg. Hierdoor was de druk er voor Cortvriendt vanaf en kon hij meteen onbedreigd  afstevenen op zijn eerste overwinning uit zijn carrière. Op twee was er dan toch Stan Brons. Als  derde passeerde de zwart/wit geblokte vlag nu Aron van de Veer met achter hem op vier Laurens de Ridder. Op vijf Jules Adam en mocht hierdoor mee naar het podium voor zijn eerste beker. Op zes finishte Rutger de Rijcke. Einduitslag 85 cc:1.Tom Cortvriendt, 2.Stan Brons, 3.Aron ven de Veer, 4. Laurens de Ridder,
5. Jules Adam. MX-2: Joey Verwijs (Lepelstraat) was hier de man van de wedstrijd en reed een perfecte start finish overwinning. Hij reed zijn eigen reeks en zijn overwinning kwam nooit in gevaar.
De strijd voor de tweede plaats was een stuk spannender want  hier werd om iedere centimeter gevochten. De Engelse gastrijder George Redhead  en Aswin Van Damme (Zuiddorpe) reden ronden lang wiel aan wiel. Het was uiteindelijk de spectaculair rijdende Redhead die aan het langste eind trok en op de tweede plaats wist te finishen.  Aswin van Damme moest genoegen nemen met een derde plaats. Achter hem op een keurige vierde plaats een sterk rijdende Sven Goossen (Oost-Eeklo). Dimitri Lamotte kwam binnen op een vijfde plaats.  Zesde man in de eerste reeks noteerde
Jorn Colijn (Axel). De tweede reeks wederom een eerste plaats voor de man uit Lepelstraat Joey Verwijs die zijn KTM naar de overwinning stuurde. Op twee ook deze keer George Redhead, die moe maar voldaan terug naar Engeland kon keren. Als derde liet het opkomend talent Michael Bruyninckx (Lembeke) een derde plaats optekenen. Aswin van Damme op vier en Thomas de Ridder op vijf die een goede wedstrijd reed. Op zes deze reeks Sven Goossen.  Het blijft in de MX 2 klasse altijd spannend met vele rijders die aan elkaar gewaagd zijn. Eindstand MX 2: 1. Joey Verwijs, 2. George Redhead, 3. Aswin van Damme, 4. Michael Bruyninckx,
5. Sven Goossen. Veteranen A: In reeks 1 de kopstart voor Maikel van de Goor (Vlissingen), voor Bart Mangnus (Vogelwaarde) en Erik van de Wekken (Zierikzee). In de tweede ronde was het van de Wekken die orde op zaken stelde en het commando overnam voor Bart Schilderman(Opoeteren)  en van de Goor.
Ivan Robijn (Stekene) wist een vierde plaats in de wacht te slepen. Bart Mangnus had duidelijk iets te veel gegeven in de eerste ronden en kwam behoorlijk vermoeid als vijfde over de finish. De tweede reeks verliep bijna dezelfde als reeks één, met wederom Erik van de Wekken die duidelijk naar aan betere vorm aan het stijgen is en won. Bart Schilderman op twee met achter hem nu op drie Ivan Robijn en Maikel van de Goor op vier. Bart Mangnus ging wederom met de vijfde plaats aan de haal. Eindstand Veteranen A: 1. Erik van de Wekken, 2. Bart Schildermans, 3. Ivan Robijn, 4. Maikel van de Goor,  5.  Bart Mangnus. Veteranen B: Door in het begin van het jaar deze klasse te splitsen is er een ware competitie ontstaan voor de 50+ mannen en deze zijn dan ook zeer aan elkaar gewaagd, want in de gecombineerde  reeks met de veteranen A zoeken de B mannen elkaar snel op. Het was Ron Doppegieter (Hoofdplaat) die de eerste reeks won. Echter Marc Standaert (Lembeke)verloor  Doppegieter niet uit het oog en op een nette 2 plaats in reeks 1 kon hij binnen komen.  Op drie Frank van de Geughte (Knokke-Heist) en op vier Jos Machiels (Diepenbeek). Sigurd Vanrijsselberghe completeerde de top 5. De tweede reeks was het weer Doppegieter die de overwinning opeiste vóór een steeds beter rijdende Marc Standaert, die zijn prestatie uit de eerste reeks evenaarde.  Op drie Jos Machiels, vierde in de tweede reeks werd Frank van de Geughte en opnieuw een vijfde plaats voor Sigurd Vanrijssel berghe. Eindstand Veteranen B: 1. Ron Doppegieter, 2. Marc Standaert,  3. Jos Mchiels,  4.Frank van de Geughte, 5. Sigurd Vanrijselberghe. MX-open : Hier een mooie dubbel overwinning  voor de man uit Heikant Patrick Piessens. Na enkele iets mindere wedstrijden gaat Piessens naar de vorm stijgen waar hij 12 jaar geleden was gestopt, of wordt hij nog beter? Zaterdag waren het in ieder geval foutloze strakke reeksen.
In de eerste reeks was het achter Piessens, Bart Seymortier (Adegem) die tweede werd.
Christophe Albrecht (Bornem) begint ook beter en beter te rijden op de Suzuki tweetakt met een derde plaats als zijn deel. Achter de derde man Albrecht was er lange tijd een duel tussen Pascal de Zeeuw (Zuiddorpe) en Martin Boodt (Vrouwenpolder).  Deze beide rijders wisselden afgelopen week van motor merk en gaan de komende weken zeker nog progressie maken. De Zeeuw wist als vierde en Boodt als vijfde  binnen te komen.  Florentijn de Roo (Terneuzen) op zes, maar kende een DNF in de tweede reeks. De tweede reeks was het wederom Piessens die de gehele wedstrijd onbedreigd afwerkte. Ook nu weer Bart Seymortier op twee. Op drie ook deze reeks Cristophe Albrecht. Vier was er nu weggelegd voor de slecht gestarte Martijn Roos, die in de laatste ronde Pascal de Zeeuw nog voorbij kon steken en hierdoor de Zeeuw verwees naar een vijfde plaats in reeks 2.
Michael Maaskant (Lepelstraat) maakte deze week de overstap van de MX-2 naar de Open Klasse maar kende geen geluk. In de eerste reeks kreeg hij problemen met zijn bril en moest in de tweede reeks gas terug nemen door een probleem met de voorrem, maar hiermee wordt de klasse weer aangevuld met een topper. Ook Niels Jansen(Terneuzen) zette een keurige wedstrijd neer op de 125 cc Honda tweetakt. Eindstand MX-Open: 1. Patrick Piessens, 2. Bart Seymortier, 3. Cristophe Albrecht, 4. Pascal de Zeeuw, 5. Martijn Roos. Licentiehouders: Na een viertal weken blessureleed was het nu de wederoptredende Roy Gijsel (Heikant) die meteen liet zien dat de blessure tot het verleden hoort. Met twee afgetekende reekszeges was dit uiteraard ook meteen de eindwinnaar. In de eerste reeks eindigde Jordy van de Wiele (St.Jansteen) op een tweede plaats. Boy Stockman (Terneuzen) wist een nette derde plaats te noteren.
Als vierde passeerde Jeffrey van Kempen (Oost-Souburg) de finishlijn. Op vijf Kevin Spruijt (Meliskerke).
Een schitterende reeks waar achter Roy Gijsel tot de laatste bocht werd gestreden om diverse plaatsen. In de laatste bocht van reeks één waren het nog Kevin van Houdt (Terneuzen) en Thomas Adriaanse (Lewedorp) die in het zand beten toen ze met elkaar in aanraking kwamen. In de tweede reeks stond er geen maat op Roy Gijsel, die vanaf de start het veld aanvoerde en pas terug aan de finish zijn concurrentie terug zag. Op twee nu een verrassend sterk rijdende Jeffrey van Kempen die nu de goede set-up voor de motor heeft gevonden. Op drie Jeroen Vanrijsselberghe (Aaigem) die zoals gebruikelijk een zeer constante wedstrijd kende. Thomas Adriaanse kende ook nu weer pech en moest de laatste vier ronden het tempo laten zaken door een lekke achterband, maar kon nog als vierde binnenkomen net voor Boy Stockman (Terneuzen). Eindstand Licentiehouders: 1. Roy Gijsel, 2. Jeffrey van Kempen, 3. Boy Stockman,  4. Jeroen Vanrijsselberghe,  5. Thomas Adriaanse.

More Motocross Videos

Foto's van Ronny Foto's van Yael Foto's van Jean Foto's van Bjorn Volgende RES clubcross 4; Zaterdag 14 mei waar ook de TM cup in verreden zal worden. En voor de volledige uitslagen kan u hier terecht.