MX World

07/03/2011 23:00 - geplaatst door Marcel Dirks

GP-inrichter Youthstream heeft zopas zijn relatie met de UEM verlengd, de overkoepelende organisatie voor zowel het EK MX2, het EK 125cc als de Motocross of European Nations. Guiseppe Luongo en co willen deze kampioenschappen dan ook verder uitbouwen in de toekomst, maar daar blijft het niet bij... Thor it voor meer.

Wat wil Youthstream vanaf 2012 samen met de UEM verwezenlijken? -Het EK moet opgewaardeerd worden. 80% van al wat te maken heeft met het Wereldkampioenschap motorcross speelt zich af in Europa, en daarom moet het Europees Kampioenschap in de toekomst meer gaan betekenen. -Youthstream en de UEM willen een nieuw project op poten stellen onder het motto 'Save the young talent'. Zo willen ze ervoor zorgen dat de jonge toptalenten die de overstap maken van het EK naar het WK een vloeiende overgang kennen en dat ze onmiddellijk over het juiste materiaal en de juiste steun kunnen beschikken. -Ook de Europese Motocross der Naties moet opgewaardeerd worden. Youthstream wil ervoor zorgen dat vanaf 2012 iedere Europese natie zijn topteam naar de MXOEN stuurt. - Er zal een 'European Champions League' gecreëerd worden. Dat wordt een evenement waar de toppers van het WK en het EK het tegen elkaar moeten opnemen voor de 'European champions title'.   Het is duidelijk dat Youthstream het motorcross niet zomaar zal laten begaan in de komende jaren. De vraag is wel of deze hervormingen op termijn wel rendabel zullen zijn voor onze sport. Als de GP-toppers in verleiding zullen gebracht worden om naast het WK ook deel te nemen aan het EK kan zoiets ten koste gaan van de nationale kampioenschappen. Wat dan wel weer positief kan zijn is een project van 'Save the young talent', vooral dan om ervoor te zorgen dat het Europese talent niet massaal vlucht naar het geld en de faam van Amerika, zoals de laatste jaren het geval is. De tijd zal het uitwijzen.   Klik hier voor de officiële press release.