MX World

05/03/2011 23:00 - geplaatst door Marcel Dirks

De 1e clubcross van 2011 is onder ideale omstandigheden verreden. Perfect circuit, droog weer en veel deelnemers. Kortom alle ingrediënten voor een mooie wedstrijddag. Na een lange  winter stonden de rijders weer op scherp om aan het nieuwe RES seizoen te beginnen. Thor it voor een verslag en fotolinks

Foto's: Vepix.be 65 cc; Hier stond geen maat op Timo Dhanis (Terneuzen), die de reeks met meer dan 1 minuut voorspong op zijn naam wist te schrijven. In de eerste reeks was er een 2e plaats voor Daily van de Ketterij (Vlissingen)  met op 3 Jayden Hoek ( Vlissingen).
De andere regionale mannen maakten de top 5 kompleet met op 4 Justin de Vos (Terneuzen)
 en Rutger de Rijcke (Terneuzen) op 5. De tweede reeks was bijna een kopie van de eerste reeks, maar nu was het Jayden Hoek die de 2e plaats opeiste in het nadeel van Dailey van de Ketterij. Ook de top 5 deze keer  weer aangevuld  door het zelfde duo, Justin de Vos en Rutger de Rijcke. Daguitslag 65 cc;
1. Timo Dhanis, 2. Jayden Hoek, 3. Daily van de Ketterij, 4. Justin de Vos, 5. Rutger de Rijcke. 85 cc; Met 13 deelnemers aan het vertrek was het Michiel Breugelmans (Wuustwezel), die er geen twijfel over liet bestaan wat zijn plannen waren voor de wedstrijd. Met een volledige start-finish koppositie was hij vandaag een maatje te sterk voor de concurrentie. Op de 2e plaats was het Nancy van de Ven (Vlissingen) die lang in gevecht was met de Axelaar Tom Cortvriendt om de 2e plaats, maar deze werd in het voordeel van Nancy betwist op plaats 2, voor Tom op 3 en op 4 was het Dominique Soeters uit Terneuzen, die ook een keurige wedstrijd afwerkte. Op de 5e plaats  Gilles Goethals (Zomergem). Dylan Warrens (Hulst) kwam op een verdienstelijke  6e plaats binnen. De tweede reeks werd weer afgetekend gewonnen door Michiel Breugelmans. Deze keer Dominique Soeters die zijn beste prestatie uit zijn jonge MX- carrière neerzette door op plaats 2 te eindigen, net als Dylan Warrens die een keurige 3e plaats liet optekenen en hiermee ook mee mocht naar het podium. Op 4 in de tweede reeks  Gilles Goethals en op 5 nieuwkomer Greg Perreman (Lede).
In de tweede reeks verloren we Tom Cortvriendt uit het oog na een valpartij.
Nancy van de Ven en ook Maxim de Meulmeester verdwenen uit de wedstrijd in de laatste ronden. Daguitslag 85 cc;
1. Michiel Breugelmans, 2. Dominque Soeters, 3. Dylan Warrens, 4. Gilles Goethals, 5. Greg Perreman. MX-2 VT; Het grootste startveld van deze wedstrijd was er in deze klasse. Het was het Belgische duo Joeri van Malderen en Ian Bauters die de wedstrijd naar hun hand zetten in de eerste reeks met op 3 de man uit Oost-Souburg Gian-Carlo Buys,  die dit jaar aantreedt in de klasse MX-2 VT.  Op 4 Michael Maaskant (Lepelstraat) en op de 5e plaats  het Aswin van Damme( Zuiddorpe).
 Joey Verwijs (Lepestraat) maakte de top 6 kompleet. De tweede reeks wederom Joeri van Malderen die de wedstrijd op zijn naam wist te zetten.
Met nu op een 2e plaats Michael Maaskant,  die duidelijk beter zijn draai kon vinden in deze reeks. Op de 3e plaats Gian-Carlo Buys en op 4 de verrassing  van het seizoen voor Michael Bruyninckx (Lembeke) met een keurige prestatie. Hij werkte zijn eerste wedstrijd af in de MX-2 klasse na zijn overstap uit de 85 cc klasse van vorig jaar.  Op 5 Aswin van Damme, wederom Joey Verwijs die de top 6 kompleet maakte. Daguitslag MX2 VT;
1. Joeri van Malderen, 2. Michael Maaskant, 3. Gian-Carlo Buys, 4. Aswin van Damme, 5. Michael Bruyninckx MX-open; Met 34 deelnemers een mooi gevuld starthek.  Jessy Neeleman  kwam na een herstart vanwege een valpartij,  na 7 ronden  wedstrijd als 1e onder het zwart /wit geblokt door . Bart Seymortier daarachter als 2e, die nog behoorlijk dicht in de buurt kwam, maar met 3 seconden  achterstand niet direct een bedreiging was. Op 3 Cristophe Albrecht uit Bornem.  Martin Boodt (Vrouwenpolder ) reed ook een keurige eerste reeks door als 4e  te finishen. Hierna kwamen de regionale rijders; Florentijn de Roo (Terneuzen), Elmar Willems (Zuiddorpe)die zijn 1e wedstrijd weer reed na en jaar non-actief  en Martijn Roos (Zuiddorpe), binnen met op een 8e plaats een moegestreden Pascal de Zeeuw (Zuiddorpe). De tweede reeks was het Bart Seymortier die orde op zaken stelde door de reeks te winnen , maar echt onbedreigd  was dit resultaat niet, want  Martin Boodt wist op 1 seconde van de winnaar binnen te komen.  Martijn Roos legde nu beslag op een mooie 4e plaats, met op 5 zijn plaatsgenoot Elmar Willems die ook een mooie progressie heeft meegemaakt deze winter.  Boy de Loof (Kortgene) maakte de top 5 in reeks twee compleet. Daguitslag MX-Open;
1. Bart Seymortier, 2. Martin Boodt, 3. Jessy Neeleman, 4. Martijn Roos, 5. Elmar Willems Veteranen A; Ondanks dat we hier over de klasse veteranen schrijven neemt dit niet weg dat de reeksen erg spannend kunnen zijn. Het bewijs ook weer vandaag waar  de eerste reeks Jos Kesters (Opglabeek) en Patrick Bellon (Belsele) bijna heel de reeks wiel aan wiel over het circuit raasden. Dit met veel respect voor elkaar en de gedubbelde rijders. Op de eerste plaats was het toch Jos Kesters  die met een minimale voorsprong op Patrick Bellon lukte. Op de 3e  plaats Erik van de Wekken (Zierikzee) met op 4 Bart Schildermans (Opoeteren) en op de 5e plaats Maykel van de Goor (Vlissingen). De tweede reeks  wederom Jos Kesters die de overwinning voor zich opeiste voor Patrick Bellon ,die net niet aan kon sluiten om een aanval te plaatsen. Op de 3e plaats was het weer Erik van de Wekken die de vorm van 2010 nog niet helemaal heeft bereikt,  maar dit zal zeker wel goed komen verder in het seizoen en ook hier beloofd het weer  een spannend jaar te worden. Als 4e in de tweede reeks  Yvan Robyn (Stekene) net voor Bart Schildermans op 5. Daguitslag Veteranen A;
1. Jos Kesters, 2. Patrick Bellon, 3. Erik van de Wekken, 4. Ivan Robyn, 5. Bart Schildermans Veteranen B; Voor het eerst dit jaar waren de veteranen opgesplitst in een A en B klasse. In de verdeling van de klasse gaat het om de veteranen van 40 t/m 49 jaar in de A klasse en boven de 50 jaar in de B klasse. Hier zagen we een dubbele reekszege voor Sigurd Vanrijsselberghe (Aaigem). Op de 2e plaats Kees Bogaerts en Fred Mertens (Overmere) reed een keurige wedstrijd door als 3e  te finishen.
Freddy  Willemsen  (Hoofdplaat) legde beslag op de 4e plaats in reeks 1 met op vijf  Frank van de Geughte (Knokke). De tweede reeks was het weer een overwinning voor Sigurd Vanrijsselberghe, die met grote voorsprong op zijn concurrentie de wedstrijd op zijn naam schreef. Ook op de 2e  plaats in deze reeks   Kees Bogaerts. Nu was het Frank van de Geughte op 3 en Fred Mertens als 4e.  Jos Anthonnissen (Wuustwezel) wist beslag te leggen op plaats 5. Veteranen B;
1. Sigurd Vanrijsselberghe, 2. Kees Bogaerts, 3. Fred Mertens, 4. Frank van de Geughte, 5. Jos Anthonnissen Licentiehouders; Hier was het snelstarter Roy Gijsel die in de eerste reeks direct de touwtjes in handen nam.
Hij reed dan ook een afgetekende wedstrijd zonder enige bedreiging voor de overwinning.
Om de tweede plaats daarintegen, werd een aantal ronden met hand en tand gestreden door Micha-Boy de Waal en Mark Boot. Tot Mark Boot na 4 ronden uit de wedstrijd verdween. Het was nu Micha-Boy de Waal die de 2e plaats veilig kon stellen.
De zeer spectaculair rijdende de Waal, nog maar 15 jaar en in 2010 Nederlands kampioen 85 cc, bij de Europese kampioenschappen werd hij  2e, was dan ook een waar genoegen voor het aanwezige publiek om  hem aan het werk te zien.
Op drie Mike van Ham die na een zware blessure laat zien dat hij weer helemaal terug is.
Thomas Adriaanse, overgekomen van de klasse MX Open, kan het tempo van de licentiehouders zeker nog aan, door een nette vierde plaats te noteren.
Als vijfde was het Casper Ovaa, die van start tot finish rond deze plek kon blijven en het hoge tempo goed kon bijhouden.
In de tweede reeks leek Roy Gijsel van kopstart af aan, op een makkelijke overwinning af te steven, totdat halverwege de reeks een zeer snel opkomende Mark Boot in zijn wiel kwam. Dit leverde ronden lang een duel op met diverse mooie inhaalmanoeuvres  die op een zeer sportieve manier werden bestreden. Uiteindelijk was het Roy Gijsel die als eerste de finishvlag bereikte met slechts 0,6 seconden verschil op tweede man Mark Boot.
Derde wederom Mike van Ham met achter hem Wietse Brackman, die na een ongelukkige eerste reeks zijn prestaties in een stijgende lijn heeft.
Martin Stroo wist als vijfde te eindigen met achter hem Thomas Adriaanse.
Micha-Boy de Waal wist na een valpartij in de tweede reeks toch nog als 7e binnen te komen. Daguitslag licentiehouders;
1. Roy Gijsel, 2. Mike van Ham, 3. Micha-Boy de Waal, 4. Thomas Adriaanse, 5. Martin Stroo. De 2e RES clubcross vind zaterdag 26 maart plaats. Gratis toegang voor bezoekers. Voor de volledige uitslagen kan u terecht op Mylaps.com Foto's van Ronny