MX World

23/02/2011 23:00 - geplaatst door Marcel Dirks

Het Gravity Racing Team heeft in 2011 een flinke metamorfose meegemaakt - kleurrijk zullen velen denken maar eigenlijk draait alles nog steeds om de kleur licht-blauw en natuurlijk het Italiaanse merk TM. Er zijn in totaal 5 teams aktief onder de vlag van GRAVITY TM RACING. Thor it voor meer info

GRAVITY TM 2-Takt RACING  (geel team) Het merk TM heeft zeker op 2takt gebied een zeer goede naam opgebouwd en kan terugblikken op talloze titels. Nieuw in het team is de talentvolle jonge rijder uit Denemarken Sam Korneliussen die op zijn 85cc TM bij het ONK en WK van start zal gaan en de 14 jarige Janno Schmidt uit Estland die voor ons in het EK 125 op puntenjacht gaat. Glenn Uten zal velen bekend zijn na zijn zware crash in Hardenberg en hij zal gelukkig snel weer de motortraining kunnen hervatten. De overstap naar de DMX zullen de volgende rijders maken - MX2 2takt klasse:  Marvin Beenen, Marcel Nijsten & Ralf Schmidt. Maurice Faessen zal bij de DMX Veteranen aan het starthek verschijnen. Philipp Maassen rijdt in de MX CUP (Duitsland) in de LK 2 Klasse.   GRAVITY TM 4-Takt RACING  (rood team) Maar ook op 4Takt gebied hebben de Italianen hun zaakjes goed voor mekaar en zullen met de neefjes Leok ook in het WK nog voor enkele verrassingen zorgen in 2011. Ook de meeste van de 4Takt jongens zullen de overstap naar de DMX maken en evt deze met de MX CUP in Duitsland kombineren. Nieuw binnen het team is Jeroen Kok uit Noord Holland die meer ervaring op de harde circuits in Duitsland wil opdoen. Marcel Klein, Andre Neubauer, Guus Schulteis, Hribman en Patrick van Leeuwen gaan ook in de DMX MX1 strijden en Rene van Aken zal met zijn 450F bij de Veteranen van start gaan.   TM TIELENS Al jaren is de familie Tielens met hart en ziel verbonden aan de cross en het merk TM. Uniek is dat 3 rijders uit één familie bij dezelfde bond - VBM in Belgie - zal rijden. Michael Tielens en Peter Tielens hebben een startbewijs bij de Nieuwelingen Open en Christof Tielens zal het bij de juniors Open gaan proberen. Het TM Team Tielens zal tevens servicepunt voor TM onderdelenop de VBM zijn.   FREAK BIKES Voor de DAMCV (Duitse IMBA federatie) zal het FREAK BIKES Team het TM servicepunt in 2011 zijn. Alle rijders die bij de DAMCV een keertje rijden of een licentie hebben kunnen hier terecht voor technische ondersteuning. De teamkleuren worden verdedigd door Michael Fröhlich  (Junioren Open) , Anneke Krüttgen (Dames) en Uwe Jordine (Senioren + Inters Open).    SCOYCO GRAVITY TEAM Met steun van het kledingmerk SCOYCO hebben we nog een support team in het leven geroepen. De liefde voor de motocross en het merk TM is de basis van deze dames en heren. Hannah Schiffer , Daniel Thöne, Jens Werner, Marcel Meiers, Michael Meiers, Stefan Berthold en Steffen Leicher zullen de kleuren van dit team naar buiten dragen.   Bovenaan op de wedstrijdkalender staat bij iedereen de TM CUP die in 2011 uit 9 wedstrijden in 3 landen zal bestaan. De openingscross is op 3 april in Lille (B) en de finale wedstrijd is op 22 oktober in Genk (B).  Check voor de datums www.tm-racingforum.nl   We willen ons bij onze sponsoren bedanken voor het steunen van ons GRAVITY RACING team: TM RACING Italy , BO OIL , Haan Wheels, Twinair, Renthal, Golden Tyre, MX Decalplanet , PROX , PPS , Eastpak, UFO , SCOYCO, X-BRAND, Powerseal