MX World

17/02/2011 23:00 - geplaatst door Marcel Dirks

Enkele weken geleden, nadat Gino Maes het promofilmpje van Johnny Walker zag met daarin Marc Herremans, kreeg hij het idee om eens een reportage te maken over mensen die sporters begeleiden in al hun facetten. Aangezien Gino verschillende sporters kent die samenwerken met 185 van Marc heb ik het idee geopperd om zijn trainingsprojecten eens voor het licht te houden. Ik heb de begeleider gedurenende verschillende dagen gevolgd en het is duidelijk dat de persoon "achter de sporters" zijn job met enorm veel bezieling uitvoerd. Hieronder vind je een link naar een geweldige fotoreeks van fotograaf Gino Maes, als je op Thor klikt lees je meer over "185" en Marc Herremans

Open GalleryTeam 185 Toen Marc Herremans in 2001, 6de werd in de Ironman van Hawaii was hij innerlijk zeker dat hij deze het volgende jaar op zijn naam ging schrijven. 2002 werd echter niet het jaar van winst in Hawaii maar het jaar van verlamming van borst tot tenen. Toch bleef hij geloven in zijn droom en werd hij in 2006 te Hawaii wereldkampioen Ironman in de disabled categorie. Die dag droeg hij het nummer 185. 185 Staat voor nooit opgeven, blijven vechten en geloven in je sportieve dromen. Marc Herremans richte Team 185 op om 5 zeer jonge en talentvolle jongeren te ondersteunen in hun weg naar de top bij de Triathlon. Daarnaast heeft Marc ook 185 waar iedereen terecht kan die op zoek is naar een goede trainingsbegeleiding, zowel recreanten, topsporters als sportclubs. Enkele motorcrossers met naam Kevin Strijbos, Michiel Breugelmans, Yannick Heylen en Steven Engelen worden begeleid door 185. Uit de wielersport o.a. Kevin Pauwels en lorenzo Pepermans e.v.a. Ook de gebroeders Lauryssen, Jan en Geert die Motorcross combineren met veldrijden en triathlon. Iedereen wordt zowel fysiek als mentaal begeleid om op een zo efficiënt mogelijke manier de doelen te bereiken. De beginsituatie van de atleet wordt gemeten door een lactaattest. Vanuit het resultaat van deze test wordt een trainingsschema opgesteld rekening houdend met het dagdagelijkse leven van de atleet en het doel dat hij wil bereiken. Lactaattesten geven perfect weer in welke zones er moet worden getraind om progressie te maken richting je doel. Uit ervaring weet men dat bv een atleet die een pak meer wattage kan trappen dan een ander atleet daarom niet zeker een beter wielrenner is. Sommige atleten stijgen tijdens een wedstrijd zo ver boven zichzelf uit en kunnen zo diep gaan dat zij met een mindere test toch betere resultaten halen. Na de lactaattest word er een trainingsschema opgesteld en bestaat de trainingsbegeleiding bij 185 uit verschillende formules Molenbergen: Op de molenbergen wordt getraind op de good old fashion way. Deze trainingen gebeuren vaak in groep in bijzijn van de trainer. De nadruk van de trainingen ligt op krachttraining en snelheidstraining. 185: Op het trainingcentrum van 185 kan ook getraind worden. Hier vindt de atleet een krachtcircuit met oefeningen die variëren van spinningfietsen (al dan niet met powercranks) tot gewichten. Deze 2 manieren volgde ik enkele keren op met een paar sporters en maakt ik een fotoreeks die je via deze link kan bekijken: Open Gallery Info van 185 vind je op www.185.be