MX World

14/02/2011 23:00 - geplaatst door Marcel Dirks

Over ruim drie weken, als het carnavalsgedruis in Brabant en Limburg is weggeëbd , wordt het tijd om weer aan motorcross te denken. Op zondag 13 maart start het ONK motorcross van oudsher weer op vertrouwde bodem en wel op het loodzware Wolfsbosch circuit in Gemert. Voor thuisrijder Jeffrey Herlings wordt het zijn eerste Nederlandse wedstrijd na zijn vorig jaar in Tsjechië opgelopen schouderblessure. Thor it voor meer info  

Herlings is al weer een poos aan het trainen. Aan snelheid heeft hij niks verloren en met de conditie zit het ook al een heel eind goed. Jeffrey zal hoe dan ook in Gemert de te kloppen man zijn in de MX2. De meeste tegenstand mag hij verwachten van de Belgen Jeremy van Horebeek en Joël Roelants. Voor de MX1 hebben zich een aantal ‘zware’ jongens gemeld: Ken de Dijcker, Steven Ramon en Shaun Simpson. Helaas geen Marc de Reuver. De kampioen van 2010 onderging onlangs een operatie en is voor langere tijd uitgeschakeld. De coureurs in de MX1 en MX2 strijden dit jaar om een enorme prijzenpot. Elke manche valt er 5000 euro te verdelen onder de beste tien. Daarmee komt de totale prijzenpot in Gemert (en bij de andere ONK wedstrijden) op 20.000 euro. Over enkele dagen worden de officiële deelnemerslijsten bekendgemaakt.