MX World

25/01/2011 23:00 - geplaatst door Marcel Dirks

Marc de Reuver uit het Yamaha van Beers Racing Team is afgelopen vrijdag aan zijn schouder geopereerd. Tijdens een winterstage in Spanje kwam Marc ten val en scheurde hierbij een pees in zijn schouder. De voormalig Grand Prix winnaar heeft hier een tijd mee doorgelopen maar bleef maar last houden van zijn schouder. Na het maken van een scan werd duidelijk dat er een pees was gescheurd. We stelden Marc een aantal vragen om te weten te komen hoe het nu met hem gaat. Thor it

Vraag: Je bent vrijdag geopereerd aan je schouder, is alles goed verlopen?
Antwoord: Ja mijn arm zit er nog aan dus ik denk het wel! Effe zonder gekheid. Het gaat goed. Ik hoef geen mitella te dragen en mag hem voorzichtig bewegen. 17 februari moet ik terug naar Toon Claes en dan weet ik weer wat meer!

Vraag: Deze blessure komt natuurlijk op een verkeerd moment, kun je de start van het GP seizoen halen? Antwoord: Hmm....heel moeilijk te zeggen. Ik heb na die wedstrijd in Harfsen maar twee keer op de motor gezeten dus weet ik het niet. Zoals ik al zei het is te bekijken hoe het vordert met die schouder. Ik sluit niks uit. Ben natuurlijk de comeback king, hè! Haha. Vraag: Vorig jaar sloot je het seizoen ijzersterk af. Dit moet je motivatie hebben gegeven voor dit seizoen. Je was harder aan het trainen dan ooit tevoren, hoe zwaar valt je deze blessure? Antwoord: Nou ik was niet zo gek hard aan het trainen. Ik was gewoon mezelf weer. De oude Marc. Dat zag je ook gewoon weer. Doorgaan tot het einde en dat loonde ook zoals je zag tijdens de laatste ronde in Harfsen. Die bekken operatie had ik al in de planning maar die viel eigenlijk heel erg slecht en daar ben ik nog een keer aan geopereerd. Ik had niet moeten rijden in Spanje en meteen in moeten laden en naar huis moeten komen maar was weer te eigenwijs. Vraag: Je hebt in Spanje met de Yamaha getest, ben je tevreden over het vermogen en het sturen van de motor? Antwoord: Voor zover ik gereden heb met de Yamaha moet ik zeggen dat ik het echt geen slechte motor vind. Er zijn rijders geweest die nogal zaten af te geven op de motor maar ik kan me toch behelpen met die Yamaha. Ik zie het wel zitten.

Vraag: In Spanje reed je voor het eerst na de bekkenoperatie. Wat is er precies mis gegaan?

Antwoord: Er zaten botssplinters in mijn bekken waardoor ik slecht kon fietsen. Daarnaast kreeg ik ontstekingen waardoor ik niet kon rijden. Ik heb toen besloten om niet meer te fietsen. Lopen is moeilijk voor mij met mijn heupen dus moet toch wat doen hè om de conditie op peil te houden. Ik heb daarna die operatie gedaan en toen kon ik wel fietsen maar niet crossen. Er was te weinig bot weg geschraapt. Met fietsen heb je een iets andere positie dan met crossen. Het is ook moeilijk uit te leggen want ik loop gewoon rond dus je ziet het eigenlijk niet. Maar ik ben geopereerd tussen mijn benen zeg maar. Je moet het zo zien. Als ze een stuk bot van je elleboog weghalen kun je ook niet met die elleboog op een tafel leunen.

Vraag: De competitie in de MX1 klasse wordt ieder jaar sterker. Je hebt bewezen dat je met de beste mee kunt in deze klasse. Hoe denk je nu over je mogelijkheden in deze klasse? Antwoord: Ja deze klasse is natuurlijk ZEER sterk bezet. Met veel jonge jongens die er alles voorover hebben. Bloed of bloemen zeg maar. (zo ben ik zelf ook altijd geweest) Dus ik weet maar al te goed wat hun denken. Om er dan tussen te rijden met heel wat klote zooi achter de kiezen is dat soms moeilijk. Maar ik kom altijd terug. Vraag: Het Yamaha van Beers team heeft een geweldige staat van dienst. Veel toprijders hebben hier gereden. Is het een omgeving waarin jij kunt aarden? Ik ben zeer tevreden over Adri. Adri krijg al snel het stempel met stugge manier van omgaan maar dat is helemaal niet zo. Adri is zeer begaan met de rijders. Daar houd ik wel van. Praten is alles, dat weet ik na vorig jaar maar al te goed.

Vraag: Het wordt een mooi seizoen met een Nederlander als titelkandidaat in de MX2. Wat is jouw top drie in de MX1 en MX2? Antwoord: MX2: 1 Roczen (sorry Jeffrey, hoop dat je laat zien dat ik het verkeerd heb). 2 Jeffrey, 3 Paulin. MX1 Cairoli, 2 Philippaerts, 3 Nagl.

Vraag: Hoe jammer vind je het dat Lierop niet meer op de kalender staat? Antwoord: Ja HEEL jammer natuurlijk. Dat zijn toch wedstrijden waar veel Nederlanders zich in de picture kunnen rijden. Lierop is natuurlijk ook nog oldschool. Fans dicht bij de baan en zo. Top. Hopen dat ie snel terugkomt! Marc bedankt voor de tijd en we hopen je snel weer terug op de motor te zien. Jullie ook bedankt!