MX World

25/01/2011 23:00 - geplaatst door Marcel Dirks

Dit weekend stond nog een klassieker op de agenda voor de zandpiloten. In het zuiden van Frankrijk, vond op het strand van het bekende surfdorp Hossegor een volgende wedstrijd plaats meetelende voor het Frans zandkampioenschap. Bij de quads drie belgen aan de start, bij de motors waren er twee landgenoten terug te vinden. Thor it voor meer over de strandrace in Hossegor

Zaterdagvoormiddag was het de beurt aan de quads, Nikky Vaes en Jan Vlaeymans namen meteen de kopstart en lieten zien dat er met de belgen rekening moest gehouden worden. Auke Theuninck volgde ook mee vooraan en kwam door rond een twintigste plaats. 
Vlaeymans reed een vlekkeloze wedstrijd en kwam als eerste over de eindmeet. Tijdens de geluidscontrole na de wedstrijd produceerde de uitlaat van "Flymans" helaas teveel decibels, waardoor hij een ronde aan zijn broek kreeg. Hierdoor strandde Jan op plaats 5. Hij doet wel een goede zaak in het tussenstand en verzekerde zich, met nog een wedstrijd te gaan, van de Franse zandtitel!
Vaes bleek ook constant meedraaien vooraan in het mulle zand en gaf heel wat piloten het nakijken. Hij finishte als derde en behaalde hiermee zijn eerste podiumplaats in een grote Franse zandwedstrijd.
Theuninck kon in het begin van de wedstrijd opschuiven naar de top, maar na 45 minuten kreeg hij last van de duim. Hierdoor was het moeilijk om gas te geven, hij moest het tempo laten zakken en werd uiteindelijk zwaar teleurgesteld 30e.

Bij de motoren op zondag liet Ricky Claus van zich horen, hij eindigde 4e, desondanks de prima uitslag was hij toch een beetje teleurgesteld in zijn wedstrijd en vond dat er meer inzat. Good old Johan "DT1" Boonen bewees nog steeds zijn kunsten in het zand machtig te zijn en kwam als 7e over de eindstreep.

De belgen hebben nog maar eens laten zien dat er duidelijk rekening mee moet gehouden worden! De Fransen zijn alvast gewaarschuwd en zullen hun beste krachten mogen bovenhalen om de belgen volgende week van zich af te houden tijdens de prestigieuze zandwedstrijd Le Touquet!