MX World

12/03/2018 09:53 - geplaatst door Stingray

Een onorthodoxe baan – jumps in zavel i.p.v. klei - heeft in Daytona ook voor een onorthodox resultaat gezorgd. In de SX250 liet Jordon Smith zijn derde zege noteren. Justin Brayton, ouderdomsdeken, behaalde in dé motorsport tempel van de USA zijn eerste zege ooit.

Geen favorieten vooraan in de SX250, want Zach Osborne liet zich als een kleuter insluiten in de start. Kopstarter Smith kreeg Jeremy Martin en Justin Forkner achter zich, maar geen van hen raakte voorbij de leider. Osborne die later nog uit zijn ritme werd gehaald werd vierde. Maar precies de derde plaats van Forkner betekent dat de twee nu de East Coast ranking samen aanvoeren. Justin Brayton realiseerde de holeshot voor Christian Craig en Marvin Musquin. Voorin geen spoor van Eli Tomace (laatste) en ook leider Jason Anderson reed ergens plompverloren midden het peloton. Anderson zou vervolgens nog eens in de rug van Vince Friese springen (bijna toch) en toch nog zevende worden. Musquin van zijn kant ging snel over Craig en greep vervolgens de leiding. Maar dan ging hij knotsebollend over een ritmesectie en belandde bijna in de friettent. Opnieuw Brayton in de spits, maar ondertussen had Tomac een dijk van een race gereden. Niet altijd even koosjer, maar vier ronden voor tijd zette hij Cooper Webb opzij van de tweede plaats. Maar de superovertreffendetrapgelukkige Brayton kreeg hij iet meer te pakken. Anderson werd nog zevende en blijft riant in het leiderszadel zitten. Uitslag SX450: HIER. Uitslag SX250 East: . Highlights: HIER.