MX World

13/03/2018 10:33 - geplaatst door Stingray

Shaun Simpson van het Wilvo Yamaha MXGP team is in Markelo de Dutch Masters of Motocross in de top vijf begonnen. Simpson maakte in beide manches een sterke indruk en vocht mee om de podiumplaatsen. Echter door een fout in de eerste manche moest hij genoegen nemen met een zesde plaats. In de tweede manche kwam hij in het midden van de wedstrijd aan op een derde plaats maar in het heetst van de strijd moest hij in de slotfase nog twee plaatsen prijsgeven en finishte als vijfde. Credits: Wilvo, Ria Poelmans.

Het circuit van Markelo was perfect geprepareerd en Shaun begon dan ook enthousiast aan de training. Door de vorst die nog een klein beetje in de grond zat, was de ondergrond hier en daar wat drassig waardoor er sporen ontstonden. ‘’24’’ bouwde zijn snelheid rustig op en wist na een aantal snelle ronden een achtste tijd op de klokken te zetten. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij gelijk in de top drie aan de wedstrijd kon beginnen. Met een goed ritme ging hij de strijd aan met de concurrentie. Shaun streed met verschillende andere rijders om de tweede plaats maar door een fout verloor hij zijn kansen op een top drie positie en moest nu genoegen nemen met een zesde plaats. Met nieuwe motivatie stond Shaun achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal kwam hij iets slechter uit de start maar al snel wist hij zich op te werken naar een vijfde plaats en ging in de aanval op de top drie. In het midden van de wedstrijd kreeg hij de derde plaats in handen en stelde alles in het werk om nog verder naar voren te komen. Ook Shaun stond hevig onder druk van de rijders achter hem. Dit zorgde ervoor dat hij met nog een aantal ronden te gaan terug viel naar een vierde plaats. Loerend op een mogelijkheid om de derde man terug te pakken, werd Simpson in de slotfase van de manche zelf gepasseerd en moest tevreden zijn met een vijfde plaats op de finish. Met een 6-5 in de manches eindigde de Yamaha-rijder op een vijfde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor het Wilvo Yamaha MXGP team de thuis Grand Prix op de kalender in Valkenswaard.