MX World

16/04/2018 08:56 - geplaatst door Stingray

Net zoals vorig weekend in Zoutleeuw hebben de inters nog maar eens de harten van vele supporters gestolen. MX-team Wichelen had de handen vol met het rennerspark en het circuit nadat op zaterdag een hevige stortbui alles zo goed als volledig onder water had gezet.

Een dertigtal inters hadden zich aangemeld voor deze race maar uiteindelijk zouden slechts een achttiental rijders de start nemen. Frederic Weigert tekende voor de kopstart voor Mike Gilot en Jerome Benonit. Maar ook het duo Steve Seronval en Mark Boot waren in de top tien terug te vinden. Vooral VB-rijder Seronval ging als een speer over de zware omloop en kon na een viertal ronden het achterwiel te pakken van leider Weigert. Maar dan ging het verkeerd voor de Luikenaar die bijzonder zwaar over het stuur dook bij zijn eerste aanval. Nog kreeg Weigert de zege niet cadeau want nu was het beurt aan Boot om de leider te bestoken. Wiel in wiel doken ze de laatste ronde in maar ervaren rot Weigert liet zich niet meer op een foutje betrappen en won voor Boot en Benonit. Jochem Walckiers werd knap vierde voor een aanstormende Seronval. In de MX2-klasse regende het opgaves waardoor de regelmatige Gregory Demulder de zege pakte. De slotreeks werd meteen op gang gebracht door Boot die zijn tweetakt motor als snelste de bocht indraaide. Weigert, Benonit en Seronval waren ook bij de pinken terwijl Jonas Salaets en Donny Schmidt bij de slachtoffers hoorde van de eerste ronden. Ook Jasper Van Der Mieren deelde in de klappen want Boot gaf zijn Motor 2000-KTM stevig de sporen. Alleen Seronval kon nog een beetje in de buurt blijven van Boot die anders iedereen uit het wiel reed. Weigert bleef mooi save op de derde plaats zitten al moest hij wel uitkijken voor Benonit, Walckiers en ook een teruggekeerde Salaets. Vooraan kregen de toeschouwers intussen waar hun geld want het duel Seronval-Boot zou tot in de laatste ronde duren. Uiteindelijk pakte Seronval toch de reekszege voor Boot en Weigert die uit de greep bleef van Benonit. Walckiers werd nu vijfde voor Salaets en Schmidt. In de eindstand pakt Weigert zijn tweede zege van het seizoen voor Boot en Seronval terwijl neo-inter Gregory Demulder de zege pakte in de MX2-klasse. Credits: JDS. Eerste reeks 1. Frederic Weigert Honda 2. Mark Boot KTM 3. Jerome Benonit Yamaha 4. Jochem Walckiers KTM 5. Steve Seronval Suzuki 6. Junior Slegers KTM 7. Jonas Salaets Yamaha 8. Stef Bastaens Honda 9. Donny Schmidt 10. Patrick Cappellen KTM Tweede reeks 1. Steve Seronval Suzuki 2. Mark Boot KTM 3. Frederic Weigert Honda 4. Jerome Benonit Yamaha 5. Jochem Walckiers KTM 6. Jonas Salaets Yamaha 7. Donny Schmidt KTM 8. Junior Slegers KTM 9. Stef Bastaens Honda 10. Gianni van dievel KTM Eindstand MX1 1. Frederic Weigert 2. Mark Boot 3. Steve Seronval 4. Jerome Benonit 5. Jochem Walckiers Eindstand MX2 1. Gregory Demulder Husky 2. Glenn Bielen Husky 3. Kris Fleerackkers HONDA