MX World

14/05/2018 09:32 - geplaatst door Stingray

AMPL kende een druk weekeinde met een cross op donderdag, wedstrijden op zaterdag en zondag. We proberen het weekeinde Cherain-Dürler samen te vatten. Helaas beginnen we met slecht nieuws. Na de herstart van de slotreeks Inters MX1 in Cheratte kwam de topper Eric Foguenne ten val en raakte zijn hand geklemd tussen de ketting en het tandwiel. Hierbij werd zijn had zeer ernstig gekwetst. De wedstrijd werd na dit spijtige ongeval afgelast. De eerste reeks was overigens gewonnen door Jerome Martiny voor Johnny Magen en Valentin Lacasse. Martiny won eerder op de dag ook de slotreeks in de MX2-klasse. De eindzege was evenwel voor Arnaud Renard voor Benjamin Doneux en Martiny. Op zondag – in een verkort programma omdat zaterdag al enkele reeksen werden gereden bleek Bryan Boulard de beste MX1 rijder. Hij won beide manches waar Johnny Magen en Ludovic Brevers bikkelden om het zilver. Boulard lukte overigens ook de dubbel in de MX2. Daar ging hij Renard, de winnaar van donderdag, en Brevers vooraf. Bryan Boulard, credits FB.