MX World

23/05/2018 07:43 - geplaatst door Stingray

Dinsdag 22 mei 2018 — Hoewel een zieke Emil Weckman zijn beste niveau niet haalde, werkte hij toch een degelijke Duitse EMX125 ronde af. Dankzij een zevende plaats in Teutschenthal bezet Weckman nu de derde plaats in de tussenstand. Avrie Berry reed in de derde WMX wedstrijd van het seizoen naar haar beste WK prestatie ooit. Berry werd gedeeld 12de en zet opnieuw een stap richting top-10.

Lees verder....



Zoals steeds waren er ook in Duitsland heel wat gegadigden, 77 om precies te zijn, voor de EMX125 klasse. Emil Weckman plaatste zich netjes rechtstreeks met een derde tijd in zijn groep. Hoewel de tweevoudige EMX150 kampioen net buiten de top-5 van start ging, kon hij nooit verder oprukken. Emil was duidelijk zijn strijdlustige zelf niet en eindigde ook zesde op bijna 25 seconden van de vijfde. De tweede manche kende een erg gelijkaardig verloop. Weer begon Emil goed geplaatst aan de aanvangsronde maar vooruitgang zat er niet in. Uiteindelijk kwam hij eenzaam als zevende aan.

Dankzij de begeleiding van Diga’s fysieke trainer Yente Dourte boekte Avrie Berry de voorbije maanden heel wat vooruitgang met haar conditie. Daarvan begint de Amerikaanse nu de vruchten te plukken. In de tijdstraining liet Berry de 17de tijd noteren, haar beste WK kwalificatie ooit. Niettegenstaande haar matige start in de eerste manche kon de KTM Diga Junior Racing rijdster zich een weg naar voor banen. Zo kwam ze als dertiende in het wiel van Mathilde Denis over de finish. Net zoals in de andere categorieën leverde de Talkessel ook in de WMX weinig verrassingen op. Vooraan werden Courtney Duncan en wereldkampioene Kiara Fontanesi weer eerste en tweede, Avrie reed nu in 14de stelling tot ze in de slotfase twee posities moest vrijgeven. In de tussenstand van de WMX bekleedt Berry na 3 ronden de 20ste plaats.

Dit weekend gaat het KTM Diga Junior Racing team van start in Mölln waar de tweede ronde van de ADAC MX Masters plaats vinden.

Emil Weckman: “Natuurlijk was het wel een teleurstellend weekend. Ik weet dat dit zeker niet één van mijn beste circuits is maar ik was de hele week ziek. In de tweede manche zat ik er na drie ronden helemaal door, ik was erg moe en mijn neus was helemaal verstopt. Het positieve is dan weer dat ik toch punten scoorde. Nu sta ik derde in het kampioenschap op zich is dat goed maar het verschil met Hofer is al enorm. Op zich kan Rene ook zo’n pechdag hebben als ik had in Kegums maar zelfs dan nog… Daarom richt ik me nu op die tweede plaats in de eindstand.”

Avrie Berry: “Mijn doel voor dit weekend was gewoon om meer punten te scoren dan in de vorige wedstrijd. Ik scoorde in Teutschenthal twee keer zoveel punten dus daar was ik blij mee. Die eerste reeks ging eigenlijk goed, in de tweede manche werd ik op het einde moe waardoor ik wat plaatsen verloor. Dit is natuurlijk motiverend en mijn volgende doel is om de top-10 te halen!”