MX World

28/05/2018 08:50 - geplaatst door Stingray

De tweede ADAC Masters proef is gewonnen door Max Nagl. Nagl versloeg twee Belgen in de eindstand, met name Ken De Dycker en Nathan Renkens. Vooral de laatste blijkt toch progressie te maken. Hij probeert al jaren een eerste WK-puntje te scoren, maar met zijn huidige vormpeil gaat de Waal daar kortelings in slagen. Ook al geloofden we daar heel lang niet in.

In de eerste reeks nam de Zwitser Andy Baumgartner de bende  met zich mee, gevolgd door Renkens. Maar Nagl , die pas als dertiende was gestart reed ijzersterk naar de reekszege. Henri Jacobi had het bijna even goed gedaan. Vanuit de vijfde stelling mocht hij eerst Tom Koch en vervolgens Mike Stender op rapen. Werd dan gepasseerd door de opkomende Nagl om vervolgens enkele ronden voor tijd de tweede plaats van Renkens af te snoepen. Dewulf werd vierde voor De Dycker die vanuit de buik van het peloton was begonnen.

Nagl, Stefan Ekerold, Hannes Volber en Cedric Grobben waren de snelste mannen in de eerste seconden van de slotreeks. Maar dit maal gaf Jens Getteman de beste Belgische indruk. Hij was achter De Dycker vertrokken maar reed gezwind naar de tweede plaats voor Ekerold en De Dycker. Diens regelmaat loonde want hij werd tweede in de eindstand met Renkens die aan zijn achtste plaats voldoende had voor brons. Brent Van doninck debuteerde voor Diga Pro Cross. Hij startte slecht in reeks een, klom vlot naar voor maar viel uit in de elfde ronde.

Tussenstand: Nagl leidt voor Jacobi en Dewulf.

De Oostenrijker Roland Edelbacher won - kwasi vanuit het niets - de Youngster Cup voor de Sloveen Richard Sikyna en René Hofer.  Jarni Kooij, Bryan Engelen en Omar Baloglu  streden voor de ereplaatsen. Hofer blijft leider voor Dylan Walsh die vijfde werd in Möln.

Geen Belgen in de 125 cc-klasse die gewonnen werd door Filip Olsson voor Raf Meuwissen en Diga Junior rijder Emil Weckman.

Vorige week lieten we U al  noteren dat u de Zuidafrikaan Camden Mc Lellan in de gaten moest houden. Die debuteerde - niet groots - in de EK-selectie in Denemarken. In Duitsland stond Camden - al voor de tweede keer - op het hoogste podium van de 85 cc. Hij won de slotreeks nadat de eerste manche naar Cosntantin Piller ging. Gelijke punten maar Mc Lellan won dankzij de slotzege. Liam Everts speelde mee voor de grote prijzen en werd derde na een 2-4 score. Liam was in de slotreeks heel slecht gestart. Toch een flinke Belgische toets in de slotreeks. Lucas Coenen veroverde enkele ronden d eleiding en werd per slot van rekening toch dik tweede . Die prestatie werd niet weerspiegeld in de eindstand, want Lucas was in de eeste reeks met pech uitgevallen. 

Mc Lellan leidt nu met vijf punten voor op Everts.

Credits ADAC

De uitslagen: HIER