MX World

11/06/2018 09:38 - geplaatst door Stingray

Jeffrey Dewulf won de MCLB-cross in Everbeek. In de eerste reeks moest Jurgen Wybo snel passen voor Dewulf. Wietse Brackman leverde meer tegenstand, hij zong het negen ronden uit maar dan nam Dewulf over. Wybo werd derde voor DAvid Segers en Jorne Tytgat.

In de tweede reeks was Dewulf niet zo goed weg. Brackman leidde voor Segers, maar die werd gepasseerd door Torpjurn Van Hoe. Een ronde later zeilde ook Dewulf langszij. Drie ronden lang kon Van Hoe Jeffrey afhouden. En weer drie ronden verder moest ook Brackman passen voor Dewulf. Segers werd nu derde omdat hij enkele ronden voor tijd Van Hoe terug kon passeren. Wybo (vierde algemeen) won de zwak bezette MX2-klasse. 

Brackman wordt de nieuwe leider in de MX1.

Brackman: "Na deze week 2 dagen in de kliniek gelegen te hebben met een virale infectie en een ganse week platte rust wist ik dat het lastig ging worden. Eerste reeks de leiding kunnen nemen tot 2 ronden van 't einde. Tweede reeks tot 3min van 't einde kunnen leiden. Dewulf telkens moeten voorbij laten gaan. Super tevreden met mijn 2de plaats!"

David Segers: "De eerste reeks begon slecht door een valpartij in de start. Ik moest nog even aan de kant om alles recht te wringen en kon pas als allerlaatste van start gaan. Het rijden ging goed en ronde per ronde kon ik plaatsen opschuiven. Uiteindelijk kon ik in de laatste bocht nog voorbij Tytgat en kwam als 4de over de finish. De 2de reeks ging ik als 2de van start achter Brackman. Na enkele ronden ging ik in de fout en reed ik in de linten. Hierdoor kwam ik op plaats 6 terecht. Na een inhaalwedstrijd kwam ik als 3de over de finish net achter Brackman."

Credits Brackman: brainmxphotography, Peter Borremans.