MX World

12/06/2018 17:45 - geplaatst door Stingray

Na een  verschrikkelijke seizoenstart loopt het bij het Standing Construct KTM team als door Denicol gesmeerd. Niet dat er nu meteen grote prijzen worden gepakt, maar de Standing mannen zijn  wel iedere wedstrijd in beeld. Valentin Guillod bijvoorbeeld  miste van een niet de holeshot. Kevin Strijbos reed twee degelijke reeksen op een omloop die hem niet ligt, maar waar hij graag op rijdt.

Valentin Guillod finishte  in zijn tweede GP die hij kon rijden als tiende in de eerste manche. De Zwitser was bij de seizoenstart afwezig vanwege een beenbreuk.

De technische en heuvelachtige omloop van Saint-Jean D' Angely vormde de arena voor de tiende GP van het seizoen. We zijn dus perfect halfweg.  De kwalificaties werden op zaterdag onder perfecte omstandigheden betwist. Guillod was goed gestart en reed mee met de top vijf. Maar het gebrek aan competitie liet zich voelen en de Zwitser zakte terug naar de achttiende plaats. Strijbos moest van buitende top twintig komen en realiseerde de dertiende plaats.

In de nacht viel er veel water in St. Jean en de baan had daar toch van te lijden. Er kwamen sporen en slijk, maar ondanks dat lukte Guillod toch weer een prima start. Hij zou stand houden op de tiende plaats. Ook Kevin Strijbos die aanvankelijk wel zijn ritme moest zien te vinden sloot af als dertiende.

Kevin zou in de slotreeks een identieke wedstrijd rijden. Al werd het nu een vijftiende stek. Guillod die goed gestart was verloor enkele posities vanwege enkele collegae die voor hem ten val kwamen. Hij had ook te veel energie in de eerste reeks gestoken en reed op cruise-control naar de negentiende plaats.

In de eindstand werden Kevin en Valentin respectievelijk 12de en 14de.