MX World

08/07/2018 11:52 - geplaatst door Stingray

Gisteren stelden we dat Semarang een veelbelovende baan was. Zaterdag gaf het pas gerooide oerbos nog een desolate indruk. Als er in het komende jaar flink wat laag groen verrijst tussen de circuitbanen door, dan komt het goed. Vooral omdat we echt wel een van de betere, lees meer spannende MXGP-wedstrijden van het jaar zagen. Herlings won voor Gajser. Desalle stond als derde op het podium. Enkele toppers kenden een off-day en dat heeft zo zijn invloed op het WK-verhaal. Herlings loopt weer bijna een reeks uit op Caïroli. Desalle doet een berenzaak ten opzichte van Febvre en Paulin, maar mag niet uit het oog verliezen dat we stilaan de 'oude' Gajser' aan het werk zien. Mooi voor Loket en Lommel.

Credits: MXGP.copm

Lees verder onder Thor.De eerste reeks in Semarang - en zeker de eerste helft er van - behoorde tot het spannendste wat we dit jaar al te zien kregen. Ik raad U aan om vast en zeker de replay te bekijken op Telenet of Eurosport of 'wherever'. Het begon met een kopstart van Jeffrey Herlings. De 'Bullet' verloor meteen dat voordeel omdat hij weg gleed en de ruimte moest laten aan Caïroli en Gasjer.  De eerste vier minuten waren bijzonder hectisch. Eerst verloren we Jeremy Seewer. Vervolgens werd Herlings zo te zien van het kastje naar de muur gereden. Caïroli leidde voor Tim Gajser en Benoit Paturel. Ook Febvre ging voorbij aan Herlings die zo vijfde werd en  vervolgens een tweetal aanvallen van Desalle succesvol kon afslaan. Het ene duel na het andere werd geserveerd. Febvre won van Paulin maar even voordien was Gajser de nieuwe leider geworden. Dan volgden er een aantal minuten van relatieve rust. 'Regrouping' is de term die hier wel eens voor wordt gebruikt. Herlings had dat het beste van al gedaan, en terwijl Febvre en Paulin ruzie maakten zette Jeffrey zich er vlotjes tussen. Dat was stap een. Vervolgens werd Febvre op gegeten, stap twee. Ook stap drie volgde: Caïroli had gewon geen verhaal tegen Herlings.  Even een Belgisch intermezzo dan op tien minuten voor tijd: opgave Lieber, die in tiende stelling reed. Ondertussen boerde Herlings naarstig verder. Jeffrey dichtte de kloof met Gajser en had twee aanvallen nodig om de HRC-rijder  te passeren. Vijf minuten van het einde leek alles in de goede plooi te liggen. Tot Febvre in de fout ging. Herlings won schitterend voor Gajser, Caïroli, en Desalle. Jeremy Van Horebeek, die de ganse reeks achter Desalle had gezeten, kwam iets te kort om de zesde plaats van Paulin nog te bedreigen. Kevin Strijbos startte als zestiende. Won vier plaatsen en sloot af op twaalf achter zijn stalgenoot Valentin Guillod.

Drama in start twee met Romain Febvre, opgegeven in reeks een, in de start onderuit ging. Het zou de Fransman zuur opbreken in de WK-stand. Het was een heel geritsel in de eerste bochten met Seewer, dan Desalle, en even later weer Herlings in de spits. Na het eerste geharrewar leidde Clement voor Herlings. Maar de Nederlander zou nog net voor het einde van de eerste ronde de leiding heroveren. Dan volgden Desalle, Paulin, Seewer, Gajser, Caïroli, Lieber en Nagl. Gajser had haast en spoedde zich, net als Seewer over Paulin heen. Ondertussen consternatie voorin: Herlings kreeg Desalle niet los. De 'Panda' raapte moed bij mekaar en plaatste zowaar enkele plaagstoten.Herlings moest zich echt reppen, zeker toen ook Gajser zich bij Desalle kwam vervoegen. De top drie reed na 12 minuten koers nog binnen de drie seconden. Caïroli, vaak op het randje rijdend, werd ingepakt door Lieber en Nagl. Vervolgens kwam Paulin ten val waardoor Lieber plots heel dicht voorin zat. Met nog tien minuten te gaan moest Gajser voorin Herlings en Desalle laten gaan. Desalle zou het nog een paar minuten langer uitzingen, maar dan beseffen dat hij kop koers lag voor brons. Ondertussen was Caïroli toch onder stoom geraakt. Anstie passeerde Lieber en Julien kwam dan nog eens ten val. Hij zakte terug naar de tiende plaats. Alles gevend raakte Caïroli nog over Seewer op de vierde plaats. Lieber werd nog tiende en tweede Belg. Van Horebeek leek twaalfde te worden maar in de slotronde moest hij wijken voor Febvre. Strijbos won in extremis het duel met Todd Waters voor de vijftiende plaats.