MX World

08/07/2018 20:07 - geplaatst door Marcel Dirks

Betemo organiseerde in Dessel de VLM-wedstrijd dit jaar, ze deden dat in tropische temperaturen en konden rijders en publiek een perfect stofvrij circuit aanbieden... Chapeau!!
Met Greg Smets kregen ze de lokale rijder als winnaar, dat werd zeker gesmaakt door de Desselnaren maar ook de vaste VLM'ers konden zich vinden in deze winnaar. De eerlijkheid gebied ons wel te vermelden dat Yentel Martens een reeks uitviel en zowel Dietger Damiaens (winnaar eerste reeks) en Martens in de tweede reeks ten val kwamen in de start....
Thor it voor meer en de uitslagen (Foto's: Sj-Pics)


Klik hier voor alle uitslagen van VLM DesselInters 500
Eerste reeks Met Yentel Martens kregen we in de eerste reeks meteen de topfavoriet aan de leiding, Dietger Damiaens volgde van kortbij. Lang duurde het niet voor Yentel want in de vierde ronde moest hij met pech naar de kant. Damiaens pakte gretig de leiding over en stoof naar de reekszege. Greg Smets, ook goed van start gegaan werd tweede voor een sterkrijdende Jens van Meer die zijn start wel had gemist maar sterk was teruggekomen. Kenny Janssens, naar eigen zeggen geen zandspecialist werd mooi vierde op het toch wel zanderige circuit. De vijfde plaats was voor BCS-rijder Kevin van Geldorp die er ook een mooie remonte wist uit te persen.

Tweede reeks
De start van de tweede reeks werd meteen ontsiert door een massale valpartij in de start, grootste slachtoffers waren Dietger Damiaens én Yentel Martens, de twee grootste favorieten. Vooraan trok Kenny Janssens er zich niks van aan en pakte de leiding maar moest die al snel overlaten aan Thomas Vermijl maar ook hij kon maar een rondje of vier de dans leiden. Het was toen de beurt aan Greg Smets, de local-boy, Greg reed strakke rondetijden en kon een mooie voorsprong bij mekaar rijden. Wat dan met Yentel Martens? Yentel trok goed van leer en kreeg in de laatste ronde zelfs nog leider Smets in het vizier maar Greg liet zich niet van zijn stuk brengen won voor Yentel Martens die er wel dé remonte van de dag had opzitten. Kenny Janssen werd derde voor Kevin van Geldorp. Dietger Damiaens kwam na zijn val in de start, iets later nog eens ten val maar kwam ook sterk terug, de DAM-Racing rijder werd vijfde. De zesde plaats was voor Jens van Meer die naar eigen zeggen nooit in het ritme kwam in de tweede reeks.

Het podium zag er als volgt uit:
1. Greg Smets, 2. Dietger Damiaens, 3. Kenny Janssens

Inters 250
Bij de Inters 250 kregen we met Jonathan Banken de verdiende winnaar. Jonathan won beide reeksen van de 250-klasse en eindigde in de tweede reeks weer op een knappe derde plaats algemeen. Dieter Vromans kent zeker niet zijn beste seizoen maar het ziet er naaruit dat de Racing Center-piloot nu toch naar zijn goede vorm aan het toegroeien is, Vromans pakte mooi de tweede plaats (2-3) vandaag. Kristof Scheynen werd met een vierde en tweede plaats derde in de eindstand.