MX World

10/07/2018 07:40 - geplaatst door Stingray

De broertjes Guillaume en Gilles Sinnaeve uit Sint Eloois Winkel (West Vl.) zijn elke week present bij de Beloften MX2, als ze niet door een of andere blessure moeten forfait geven, zoals het in het verleden al wel eens gebeurde. Zij zijn de zonen van Philip en Carmen Ghillemyn, en zijn lid van Mc Poeke.

Meer onder Thor!

Guillaume werd geboren op 14 juni 2000 en loopt momenteel school in Prizma Izegem. Guillaume: “Ik ben beginnen crossen door mijn vader bij de VJMO - Initiatie als ik zes jaar was. Ik h eb alle rangen doorlopen. Pas toen ik als 15-jarige bij de Beloften kwam ben ik heel vaak conditietraining gaan doen en ook op mijn voeding beginnen letten. Sindsdien ben ik nog meer gedreven om mijn doel te bereiken. Door enkele kwetsuren is me dat nog niet gelukt. Tot op heden nog nooit podium gehaald, maar volgend seizoen wil ik er zeker staan. Als training gaan we af en toe eens naar het Zwaanhof in Komen of naar Duinkerke, afhankelijk van mijn ouders. Bovendien doe ik aan conditietraining zoals lopen en roeien. Het is natuurlijk de betrachting om steeds beter te worden en als ik mijn rijbewijs behaald heb veel meer gaan trainen met de moto en streven naar podiumplaatsen.”

Gilles zag het levenslicht op 17 september 2002 en gaat eveneens als zijn broer naar school bij Prizma Izegem. Gilles: “Net als mijn broer ben ik beginnen crossen vanaf mijn vijf jaar, met een Yamaha PW 50cc. Dat ging als vanzelf. Mijn vader was reeds goed vertrouwd met de motorcross daar broer Guillaume toen reeds bij VJMO reed. Ik ging altijd mee kijken. Ook ik heb de rangen bij de jeugdfederatie doorlopen tot ik naar de Beloften mocht bij MCLB. Het was een grote stap. Inmiddels is er al heel wat beterschap en ik heb veel bijgeleerd. Het blijft een mooie herinnering dat ik bij de Aspiranten een drietal podiumplaatsen behaalde. Zoals mijn broer reeds zei gaan we nu en dan eens naar Komen of Duinkerke gaan trainen en dat doet deugd voor de ervaring en de conditie. Het is zeker de bedoeling om bij de Beloften MX2 de top-10 te halen en zonder blessures mijn hobby te kunnen waar maken.”
Beide broers, Guillaume en Gilles Sinnaeve, houden er aan via deze weg hun ouders te danken voor alles en nog wat, en tevens dank aan bestuur en supporters van MC Poeke.

Credits: Cogghe.