MX World

15/07/2018 21:19 - geplaatst door Stingray

De Runksterkiezel was het trefpunt zondag in Hasselt. De pocketomloop was prima verzorgd/gesproeid/onderhouden en ondanks krappe rondetijden speelde dat enkel maar in het voordeel van enkele knappe reeksen. De dag werd afgesloten met een reekszege voor Vanluchene-van den Bogaart. Dikke pret dus, want de titel was na de eerste manche al binnen, maar de slotreeks betekende het orgelpunt. Want nadat ze in de eerste reeks tweede werden achter Willemsen-Bax bracht de slotreeks ook de zege in de eindstand mee. Waarin Willemsen-Bax nog de tweede plaats afsnoepten van Dierckens-Rostingt.

Meer over Hasselt en de eerste foto gallerij  onder Thor!

We gaan u niet vermoeien met vier klassen uit te splitsen. Laat ons stellen dat een indrukwekkende Robin Bakens met zijn zege in de slotreeks de eindstand naar zich toe trok voor Mark Boot en David Segers. Drie rijders met - globaal gezien - evenveel punten. In de eerste reeks ging Ronny Van Hove de bende vooraf in een nooit geziene speedwaystart van Jens Carlier. Maar Eric Willems nam gedecideerd over en de Waal bleef heel lang uit de greep van  Tim Louis. Met Daymond Martens op drie, Boot op vier leek de reeks vast te liggen. Maar het was pas in de tweede koershelft dat we de steile opgang van David Segers opmerkten. Even hapte Segers naar adem op de vijfde plaats en spoorde dan regelrecht naar de tweede plaats. En Bakens? En Dietger Damiaens, de BK-leider? Wel de twee waren in de start opgehouden. Bakens boenderde nog door tot de zesde plaats en Damiaens werd nog achtste. 

MC Mikkola boven in de start van de tweede reeks. Boot en Donny Schmidt domineerden minus de tweede ronde waarin Tim Louis tweede werd en dan ten val kwam. Ook Segers, Willems en Martens waren niet mee, net als Bakens. Maar Robin kende gewoon een superdag. Hij reed in vijf ronden van buiten de top tien naar de tweede plaats. De rol van Schmidt deemsterde beetje bij beetje uit en zo konden Silliën, Segers en Tom Schepmans de top vijf mee bemannen. En dan begon het hartverwarmende duel tussen Boot en Bakens. Het ging traag heel traag. Maar ronde per ronde kneep Bakens wat tikjes weg van de achterstand. Het zag er bij het ingaan van de slotminuten dat Boot de bovenhand zou halen. Maar het vermogen van de dikke Kawasaki haalde het op de kwartliter KTM en bij het ingaan van de voorlaatste ronde kon Bakens de beslissende aanval plaatsen. Die hem bovendien ook nog eindwinst op leverde. Boot was eigenlijk net zo gelukkig want ook hij zet een belangrijke stap naar het opvolgen van zichzelf.

Alle uitslagen: HIER