MX World

22/07/2018 19:41 - geplaatst door Stingray

Laten we het eens hebben over Antonio Caïroli. In de vorige wedstrijden kreeg hij bakken - voornamelijk Nederlandse - kritiek over zich heen. De oude, hij kon het niet meer. Heeft vuile trucskes nodig. Afijn, who the fuck is Carioli (sic)!

Ik verklaar mij nader onder Thor.



Antonio Caïroli zou met de vingers in de neus zijn tiende titel veroveren. Hij staat - met nog zes GP's te gaan - liefst 124 punten of bijna 5 volle reeksen voor op de verzamelde tetgenstand, aangevoerd door Clement Desalle. De ouwe man won zes reeksen, was 15 keer tweede en finishte slechts één keer buiten de top vijf. Hij werd toen zesde..... Afijn de tiende, een evenaring van Everts' wereldrecord zou een feit zijn. 

Helaas, er is in het geval Caïroli nog een baas boven baas.  Won  21 reeksen, werd slechts 4 keer tweede en één keer derde. Stond in alle GP's die hij reed op het podium, enkel als eerste of als tweede. En dat is de enige reden waarom Antonio Caïroli mogelijk geen wereldkampioen wordt. Want Jeffrey Herlings is DE man. Beste crosser van het continent? Overdrijven we? Cijfers liegen niet!

In Loket had 'The Bullet' slechts twee keer enkele honderden meters nodig om iedereen te overrulen. Ach ja, Caïroli draaide lang mee in zijn spoor in de slotreeks. Maar wie zegt dat Herlings niet kon versnellen wanneer hij wilde, en waar hij wilde. Herlings startte zelfs niet zo goed in reeks twee Maar als enige vond hij de weg naar de tweede plaats in de eerste Loket bocht 180° linksom. Het begint een nachtmerrie te worden voor de commentatoren. Maar tegelijkertijd aanschouwen we ook wat voor topsporter den Herling wel is. Jeffrey won in Loket.

Caïroli doet wat hij moet: alles geven! Al is het momenteel ontoereikend. Maar we doen niet mee aan de kritiek op Antonio. Hij is de enige die het probeert, Orlyonok niet mee gerekend. Hij werd tweede in Loket.

Clement Desalle kan derde worden. Maar dan moet er wel wat agressiviteit bij komen. Hij werd zesde in Loket.

Zoniet gaat Tim Gajser hem op kousenvoeten  inhalen. Dat de Panda, maar eens een straffe toer uit zijn mouw schudt in Lommel. Gajser noemden we al. Zou hij, zonder zijn bakkes kapot te hebben gevallen kunnen mee strijden hebben. Mja, al moest hij ook in Loket weer twee keer passen voor Caïroli toch. Gajser werd derde in Loket.

Mijn vriend Romain Febvre staat op vijf. Start tegenwoordig zoals ik in mijn beste tijd. Maakt dan weer terrein goed of gaat helemaal in de mist zoals in Pangkal. Neen, dit is niet de Vogees die wereldkampioen werd een paar jaar geleden. Romain werd vierde in Loket.

Die andere Fransman, Gauthier Paulin was heel strak in het eerste deel van het seizoen. Maar tegenwoordig lijk Gauthier de Paulin van voor een paar jaar: heel snel, veel foutenlast. Paulin werd zevende in Loket.

Coldenhoff? Da's een Zwitsers uurwerk, je kan er je klok op gelijk zetten. Kijk maar eens naar zijn uitslagencurve. Maar het is niet voldoende voor de grote prijzen binnen te halen. Misschien bij Standing, waar hij al eens eerder ontbolsterde. We gunnen het Glenn. Hij werd negende in Loket.

Seewer dan. Snel hoor, die Zwitserse lachebek. Heel snel, maar, hij maakt ook fouten, te veel zelfs. Seewer werd achtste in Loket

En zo belanden we bij Jeremy Van Horebeek. Zou het in Loket eindelijk gelukt zijn om die neerwaartse spiraal te doorbreken. We weten wel wat er speelde bij de Jerre. Maar soit, twee dikke uitslagen in Klein Arendonk en opeens komt de achtste plaats terug in het vizier. Seewer is haalbaar, in Lommel al Jeremy! Komaan gast! Van Horebeek reed zijn beste eindresultaat van het jaar in Loket: hij werd vijfde.

Al durven we voor de cross over twee weken ook wel eens gokken op de rosse Anstie. Jammer voor hem dat hij de lijn van zaterdag niet kon door trekken. De Max werd tiende in Loket.

Hierboven zal de winnaar van Lommel vast en zeker tussen zitten. Zeker, Kevin Strijbos zal er mogelijk schitteren, maar niet tot op het einde. Een Simpson zit dringend verlegen om een goed resultaat. We hopen dat hij tegen de Heeserbergen utigeziekt is. 

En Lieber? Tja, het begon goed...….

Maar Herlings, daar hebben we geen woorden meer voor tenzij nogmaals dik gefeliciteerd.