MX World

04/08/2018 22:08 - geplaatst door Stingray

Heel veel publiek liet Lommel voor wat het was, terwijl er nog twee wedstrijden gereden moesten worden. En wat voor wedstrijden; Ongelooflijk spannend en sensationeel werd de hete zaterdag afgesloten met de EMX125 en de EMX250.

Even de EMX125 samen vatten. Heel lang reed Mattia Guadagnini aan de leiding voor Adam Kovacs-Zolt, Emil Jönrup en Arvid Luning. Meteen kwamen ook Emil Weckman en Thibault Benistant hun opwachting maken. En dan gebeurde er vanalles, en overal en tegelijkertijd ook nog vaak.  Om te onthouden: Weckman reed sterk en ketste Jönrup terug. Duelleerde met Guadagningi. Een keer, twee keer, drie keer en won. Pardon, leek te winnen. Maar ook de Diga-rijder ging tegen de vlakte. Benistant, die ook ergens had gelegen kreeg plots de leiding cadeau. De Fransman bleef overeind en won voor Guadagnini, Lüning en de meest-regelmatige-rijder-zonder-valpartij Andrea Bonacorsi. De als allerlaatste gestarte Petr Polak werd elfde en Adam Lucas als eerste Belg dertiende. En zo deed Benistant in afwezigheid van de gekwetste EK-leider Rene Hofer nog een beste zaak. Hij kan morgen de leiding over nemen.

Bij de EMX250 ging de uitputtingsslag/vallende ziekte gewoon door. Hoewel van de hitte kan het niet geweest zijn, want precies dan waaide er een frisse bries over de Heeserbergen. Hier was het wel de kopman die het initiatief nam.  Mathys Boisrame ging voor op Kevin Horgmo, Dylan Walsh, Brian Strubhart-Moreau en de nummer twee in de tussenstand Mel Pocock. Walsh viel terug en daarvoor kwamen Maxime Renaux en Miro Shivonen voor in de plaats. Horgmo had ambras met Boisrame. De Creymert-rijder was sneller. Maar hij viel bij een onmogelijke aanval. Zo stoomden Pocock en Renaux hem voorbij. En dan herhaalde de EMX125 zich. Er gebeurde van alles, overal en tegelijkertijd. De ene viel, de ander ging in de fout. Senasationeel en hilarisch en de omroepers kregen het maar nauwelijks bijgebeend. Toen de rook was opgetrokken won Renaux voor Horgmo en Pocock. Met verderop nog Jett Lawrence voor Roan van de Moosdijk en de eerste leider/lijder, Mathys Boisrame.

Kwa sport staken deze twee reeksen kop en schouders boven de rest uit. Graag morgen meer van dat!