MX World

06/08/2018 11:50 - geplaatst door Stingray

Wilvo Yamaha MXGP ervaarde in het Belgische Lommel een geslaagde vijftiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP. Onder toeziend oog van veel partners en vrienden van het team wisten Jeremy Seewer en Shaun Simpson goede resultaten neer te zetten. De Grand Prix van Belgie is zonder twijfel de zwaarste wedstrijd op de kalender, waar alleen de best getrainde rijders zich staande kunnen houden.Het weekend begon op zaterdag op een positieve manier in de kwalificatieheat. Beide rijders wilden hun energie sparen voor de zware manches op zondag maar er wel een respectabele startpositie uit zien te halen. Shaun Simpson wist de heat op een achtste plaats af te sluiten, net een positie voor Seewer die als negende over de finish kwam. Seewer nam de overhand van de twee in de eerste manche op zondag. De Zwitser begon net achter de kopgroep aan de wedstrijd en wist zich in de loodzware omstandigheden goed staande te houden. Hij gaf niet op en wist op een knappe vijfde plaats over de finish te komen. Voor Seewer was dit weer zijn eerste top vijf plaats sinds zijn resultaat in de tweede manche van de Grand Prix in Azie.

In de tweede manche kende hij een soortgelijke wedstrijd. Hij kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een zesde plaats. Dit was opnieuw een constant resultaat voor Seewer waarmee hij zesde werd in de daguitslag. Met de 31 behaalde punten heeft hij zijn positie in de tussenstand verstevigd. Hij staat momenteel op een achtste plaats en kijkt met vertrouwen uit naar zijn thuiswedstrijd in het Zwitserse Frauenfeld.
Het resultaat van Shaun Simpson laat niet helemaal zien hoe goed hij reed. Een valpartij in de eerste ronde van de eerste manche zorgde ervoor dat hij veel werk te doen had. Veel rijders zouden zijn gestopt om hun energie te sparen voor de tweede manche maar Simpson begon aan een gigantische inhaalrace waarbij hij er toch nog een elfde plaats uit wist te halen. Dit was ook de positie waarop hij in de tweede manche finishte en hiermee werd hij tiende in het dagklassement.
Na een zwaar weekend in de hete zon, zal het Wilvo Yamaha MXGP team gaan genieten van een vrij weekend voordat ze afreizen naar Zwitserland voor de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap.

Jeremy Seewer: ‘’Ik heb hier mijn beste resultaat van het seizoen weten te behalen. Normaal ben ik beter in het rijden op een harde baan maar toch heb ik er een vijfde en een zesde plaats uit weten te halen. Ik wilde hier graag een top vijf plaats behalen en dat is gelukt. Ik ben tevreden over het hele weekend. Ik heb geen fouten gemaakt, geen valpartijen gehad en geen geluk momentjes gekend. Ook mijn conditie was fantastisch en dat voelde goed.’’

Shaun Simpson: ‘’Alles leek er goed uit te zien dit weekend maar in de eerste manche probeerde ik een andere lijn en belande in een zacht gedeelte waardoor ik ten val kwam. Mentaal was ik klaar voor deze wedstrijd maar omdat ik in de eerste manche teveel krachten heb verspeeld, werd het zwaar in de tweede manche. In het tweede deel van de wedstrijd was ik helemaal leeg. Ik ben teleurgesteld over het resultaat van dit weekend. Ik ben twee keer buiten de top tien geeindigd terwijl ik vind dat ik hier in de top zeven had moeten finishen. Ik heb er van genoten dit weekend en als ik alles morgen opnieuw moest doen, deed ik het gelijk.’’