MX World

08/08/2018 07:12 - geplaatst door Stingray

Onze piloot in de kijker is ditmaal vermenigvuldigd. Het zijn de broertjes Ocula, meer bepaald de tweeling Seppe en Jelle die zowat elke week present zijn op onze MCLB-crossen. Daarvoor maken zij de verplaatsing uit de provincie Brabant, namelijk uit Buizingen. Seppe en Jelle zijn de zonen van Joel Ocula en Nadia Michiels. De tweelingbroers werden geboren op 29 oktober 1998. We laten hen hun crossverhaal doen, dat eigenlijk niet zo veel of zeer weinig van elkaar verschilt.

Jelle Ocula, zelfstandige in de fietsbranche. "Ik ben beginnen crossen vanaf mijn vijf jaar. De motorcross heeft altijd een deeltje van onze familie uitgemaakt. Eerst begonnen bij VLB, dan overgegaan naar BMB en iets later naar VMCF, en nu sinds 2016 mijn eerste volledig seizoen bij MCLB. In die voorbije periode heb ik toch al enkele mooie ereplaatsen bij elkaar gereden, maar nog geen vermeldenswaardige titels. Nu rij ik bij de Juniores MX1 met een KTM 250cc 2takt met nr 3. Het is moeilijk om met de motor te gaan trainen gezien de grote afstanden dat wij verwijderd zijn van crosscircuits en ook bij tijdsgebrek. Natuurlijk ga ik regelmatig lopen of fietsen of zwemmen om de fysiek op peil te houden. Het is natuurlijk de betrachting om door te groeien naar de Internationalen. Ik zou dolgraag eens het Europees Kampioenschap EMX 300 mee rijden." 

Seppe Ocula: Volgt les in de Hogeschool Odisee te Aalst in de Klimatisatie. Komt uit bij de Juniores MX2 op KTM met nummer 92.
"Ook ik ben beginnen crossen vanaf mijn vijf jaar in competitie. Eerst bij VLB, dan BMB en VMCF, en nu dus sinds 2016 bij MCLB. Net zoals mijn broer verteld ga ik nooit trainen met de motor door de veel te grote afstanden naar een oefenterrein, maar ook ik ga lopen of fietsen of zwemmen voor de conditie.
In het seizoen 2011 ben ik UMC-kampioen geweest en verder al heel wat mooie ereplaatsen behaald. Het is de bedoeling om door te stoten tot bij de Internationalen, maar er wacht nog een lange weg en het wordt doorbijten om dat te realiseren. Net als mijn broer heb ik geen andere hobby’s."

Langs deze weg houden beide broers Ocula er aan om hun ouders te danken en alle mensen die wekelijks achter hen staan en supporteren.