MX World

10/09/2018 11:16 - geplaatst door Stingray

Farleigh Castle is de jaarlijksee hoogmis van de oldtimer cross. Organistorisch hebben ze het ginder blijkbaar wel voor mekaar maar ene deftig landenklassement - toch de bestaansreden van een natiën wedstrijd - publiceren blijft een heikel punt.  We proberen een globaal voerzicht te geven, veelal individueel.

Foto: Mike Brown (credits FB), de grote slokop. De Amerikaan won zowel de Twin Shocks als de Evo 500.


Twinshocks: Hier kunnen we zelf wel de Amerikaanse zege uitrekenen. Mike Brown won alle vier de reeksen en ging in de eindstand Laurent Lacasse (vier keer tweede), Frank Janssen-Teitz, Dough Dubach en John Dowd vooraf. Mike De overige Belgen (die we vonden): 6. Edmond Natterman, 10. Kristof Peeters, 14. Diddier Stommen 15. Michael Despontin, 28. Jan Blancquaert en 32. Bjorn Verdoodt. Er stonden 56 deelnemers aan de start.

Evo: de reeksen gingen hier naar Mike Brown (2 x), Kurt Nicoll en Billy McKenzie. In de eindstand was de zege opnieuw voor Brown, die wel een heel drukweekeinde kende. Hij ging Joh Dowd, Nicoll, Ivan Tedesco enMarkEastwoord vooraf. Tussen de 60 deelnemers de volgende Belgen: 7. Laurent Lacasse, 8. Jurgen Van Nooten, 9. Flip Van Dijck en 24. Danny Scheers.

Twin Shocks - 50: Overwinning voor Todd De-Hoop. Verderop was Ronny Lambrechts met zijn dertiend eplaats de beste Belg. Loenhoutenaar Steven Peeters werd zesentwintigste en Erwin Budts negenentwintigste.

Twin Shocks + 50: Gewonnen door William Burgess met Jan Geboers als 11de en Jos Claessens als 13de.

Nog wat losse resultaten van reeksen die niet in aanmerking kwamen voor een Vet MXoN-klassement: Sven Breugelmans won de Evo 500 klasse. Danny Scheers wed 16de in de Evo 250 en Jurgen Van Nooten behaalde brons in de Evo 125.