MX World

10/09/2018 11:58 - geplaatst door Stingray

Nu in Frankrijk alles gereden is, trekken ze alle kanten uit. Zo waren de Franse rijders nadrukkelijk aanwezig in Gaildorf, de voorlaatste wedstrijd om de ADAC Masters.

Lees verder onder Thor.

Foto Henri Jacobi, credits ADAC.In de hoofdklasse ging de zege naar Hunter Lawrence. Die werd tweede achter Jordi Tixier en won de slotreeks voor Aranda. Meteen kent U ook de nummers twee en drie in de eindstand. Waar ook uit blijkt dat Tixier toch een zitje gevonden heeft, al weten we niet goed onder welke luifel zijn KTM staat. Maar Duitsland is niet vies van het sponsoren van buitenlandse rijders. Achter de top drie was de onregelmatigheid troef. Op Jeremy Delince (achtste) na reden alle andere rijders uit de top tien in een reeks een uitslag met minimaal 2 digits.  Dennis Ulrich werd uiteindelijk vierde voor José Butron en Henri Jacobi. Onze beste man was Nathan Renkens, die zevende werd. Jeffrey Dewulf werd elfde en Jens Getteman die vijfde werd in de eerste manche viel uit maar werd toch vijftiende.

In de Master stand doet Jacobi de beste zaken. Hij neemt afstand van Dewulf en Getteman die nu op respectievelijk 33 en 56 punten volgen. Getteman werd al eerder Duits kampioen (andere competitie dan ADAC).

Eerder op de dag had de jonge Lawrene al orde op zaken gesteld in de Youngster Cup. Jett moest wel de slotreeks aan Dylan Walsh laten, nadat hij zelf de eerste koers won. Daarin was Walsh pas zesde geworden. Hij werd tweede in de eindstand voor de Sloveen Richard Sykina. Bryan Engelen wa se beste belg op 18. Ook Nolan Cordens (34) en Danté Nijs( 36 waren van de partij.

Lawrence leidt voor de Oostenrijker Edelbacher, die in de eerste manche uitviel en Sykina.

De zege inde 125 was aan aangelegenheid voor thuisrijder Lion Florian. Er kwamen geen Belgen voor in de uitslag.

Dat was wel het geval in de 85 cc. Het werd een rechtstreeks duel tussen Camden McLellan, de Europese kampioen, en Liam Everts. Beiden wonnen een reeks. McLellan werd  tweede in de slotreeks, maar Liam had in de eerste manche de duimen moeten leggen tegen Radek Vetrovsky uit Tsjechië. Zo bekwm McLellan de eindzege voor  Everts en Vetrovsky. De gebroeders Coenen waren ook van de partij met een elfde plaats voor Lucas en de 26ste voor Sacha.

McLellan leidt ook de stand met elf punten voor op Everts. Constantin Piller blijft derde, maar na zijn vijfde plaats moet hij toch flink wat punten inleveren op de top twee.