MX World

18/09/2018 09:16 - geplaatst door Stingray

Raivo, Rick en Kjell zullen voor eeuwig voorkomen in de einduitslag van de EMX125  slotproef in Assen; Drie Nederlanders voor eigen publiek in de 125 cc. Met nog een aantal rijders die niet op het podium stonden zoals het opkomende talentje Kay Karssemakers, waarover we later van de week nog zullen berichten. Nu was daar wel wat tegenslag bij de rivalen mee gemoeid omdat bepaalde rijders zoals Filip Olsson, Mattia Guadagnini en onder meer de nieuwe kampioen Thibault Benistant het Assense zand niet zo leuk verteerden in de eerste of tweede reeks. 

Het verslag onder Thor.

Verbruggen, debutant in dit EK, was in Zwitserland al een keertje derde geworden. Nu leidde hij de eerste reeks van start tot finish. Eerst voor Mario Lucas Sanz, dan voor Elzinga die tot de orde werd geroepen door Olson. Dankers werd nog mooi vierde, een positie waar hij fel over moest bikkelen.

Matias Vesterinen probeerde Dankers te volgen in de slotreeks. Pas vier ronden voor het einde moest hij Florian Miot en Elzinga laten gaan. Verbrugggen had ondertussen zijn tiende plaats ingeruild voor een zesde, goed genoeg om mee het Assense podium  op te klimmen.

Onze Lucas Adam haalde twee punten en werd 24ste. Wannes Van de Voorde werd 34ste.